5 İsim Ön Plana Çıkıyor


Torino'ya gidecek isimler belirlenmeye başlandı.

Peki 66'ıncı kez İtalya'da gerçekleşecek yarışmada Yunanistan'ı kim temsil edecek?

Ulusal seçme yapmadan temsilcisini belirleyecek ülkeler de yavaş yavaş belirlemeye başladılar.  Bu ülkelerden biri de Yunanistan...

Bu yazımda Yunanistan’ı 2022 yılında kim temsil edebileceğine dair son gelişmeleri ve kendi görüşlerimi sizler ile paylaşacağım.

İlk kez 1974 yılında yarışma katılan Yunanistan yarışmayı önemseyen ve sahne performansı ile dikkat çeken ülkelerden biri. Yunanistan’ın bugüne kadar tek bir birinciliği var. Ülkeye birinciliği 2005 yılında "My Number One" adlı şarkısıyla Elena Paparizu getirdi. 230 puan ile zafer kazanan Yunanistan’a Sırbıstan Karadağ,  Bulgaristan, Belçika, Arnavutluk, Türkiye, İsveç, Macaristan, İngiltere, Almanya ve Kıbrıs 12 puan verdi. Gelelim yazımızın konusuna yani Yunanistan'ı bu yıl kimin temsil edeceği konusuna...

Yunanistan Ulusal Yayın Kanalı olan ERT yazılı bir açıklama yaparak 2022 yılına yol haritasında geldiği son aşamayı yarışma fanları ile paylaştı. ERT tarafından oluşturulan özel bir Eurovision komitesi temsilci belirlemede son aşamaya geldiği öğrenilirken kulislerde 5 sanatçının adı geçiyor.  Amanda Tenfjord, Ilias Kozas, Good Job Nicky , Joanna Drigo ve Louiza Sofianopoulou kulislerde dolaşan isimler olarak yarışmanın resmi web sitesinde yayınlandı.


Amanda Tenfjord Norveç asıllı ve pop türünde şarkılar seslendiriyor. Ayrıca piyano alanında uzmanlaşan genç sanatçının İngilizce şarkı Spotify'de dinlenmekte...


Ilias Kozas Yunan asıllı, geleneksel ve sokak müziği tarzında şarkılar seslendiriyor. Bu liste içinde daha önce yarışma tecrübesi olan Ilias Kozas 2013 yılında yarışmaya katılarak ülkesini temsil etmişti. 2013'deki yarışmada Ilias Kozas 6'ncılık derecesini elde etmişti.


Good job Nicky Yunanistan'da, R&B ve gospel/Bizans benzeri vokalleri , kentsel ve elektronik tonlara saran benzersiz tarzıyla biliniyor. Genç erkek vokal mavi saç tonu ile dikkat çekiyor. 


Joanna Drigo ise pop rock müzik tarzıyla dikkat çekiyor. Genç sanatçı son yıllarda yazdığı hem İngilizce hem de Yunanca şarkılar ile ülkesinde dikkat çekiyor.


Louiza Sofianopoulou  da pop rock türünde şarkılar seslendiriyor. Ayrıca seslendirdiği tango şarkıları ile de dikkat çekiyor.


Anladığım kadarıyla Yunanistan sahnede bu yıl pop türünde bir şarkı koyacak. Fakat İngilizce mi yoksa Yunanca bir şarkı mı seslendirilecek bilinmez. Bu sonucu öğrenmek için biraz beklememiz gerekecek. Muhtemelen nihai karar Noel arefesinde ya da öncesinde kamuoyu ile paylaşılır diye düşünmekteyim.










  

Comments