Bulgaristan Temsilcisini Duyurdu

2022 yılına sayılı günler kala yarışmada da heyecan  yaşanmaya devam ediyor.

Torino bileti almaya hak kazanan isimler bir bir açıklanmaya başlandı.Ve bir isim daha açıklandı.

2022 yılında İtalya’nın Torino şehrinde gerçekleşecek şarkı yarışmasının temsilcileri belirlenmeye devam ediyor. Bu kararını açıklayan bir diğer ülke Bulgaristan oldu. Rock tarzında müzik icra eden Intelligent Music Project, "Intention" adlı şarkısıyla Eurovision 2022'de Bulgaristan'ı temsil edecek.

Bu kararı grup kendi sosyal medya hesapları üzerinden doğrularak nitelikte bir paylaşım yaparak iddiaları doğruladı. Eş zamanlı olarak ülkenin kamu temsilcisi olan BNT de açıklama yaptı. Böylelikle grubun Torino yolcusu olacağı netleşti. Şarkı ise Aralık ayı başında kamuoyuna tanıtıldı.

Grubun şu anki kadrosu şöyle:

Ronnie Romero (Ritchie Blackmore's Rainbow'un baş vokalisti), Bisser Ivanov, Slavin Slavchev (X-Factor Bulgaristan'ın galibi), Ivo Stefanov, Dimiter Sirakov ve davulcu Stoyan Yankoulov (Bulgaristan 2007, Bulgaristan 2013).

Grubun şu ana kadar altı albümü mevcut.  Grup ülkesinde hard rock denildiği zaman akla gelen isimler arasında yer alıyor. 

Bu tarz bir grubun seçilme nedeni acaba nedir?

Bu soruyu kendime sorduğum zaman aldığım yanıt şu:

“Bulgaristan bu yarışmayı kazanıp ev sahibi olmak. Tıpki İtalyan temsilcisi ve 2021 yılının kazananı Maneskin gibi.”

Genellikle rock tarzında şarkılar büyük finale kalıyor. Örnek verecek olursak 2021 yılında Finlandiya en güncel olur. Grubun şarkısını dinleyince U2, Metallica, Deep Purple gibi grubları bana hatırlattı. Ama Lordi grubunu da anımsatmadı değil. Bu noktada söylemek gereken tek bir söz var.

Başarılar BULGARİSTAN...

Bulgaristan Eurovision Şarkı Yarışması'na bugüne kadar 13 kez katıldı fakat henüz bir zaferi yok.  8 kez büyük finale kalamayan ülkenin başarı grafiği ise inişli çıkışlı. En iyi sonucu 2017 yılında elde eden ülkeye bu başarıyı Kristian Kostov Beautiful Mess adlı şarkı ile getirmişti.

 

Comments