20 Bestecinin İsmi Açıklandı


2022 yılında 66. kez gerçekleşecek yarışmanın ev sahibi şehri Torino oldu. Ev sahibi şehrin ve mekanın belirlenmesi ile birlikte ülkelerde hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor.

41 ülkenin katılacağı yarışmada çoğu ülke temsicilsini ulusal seçimle belirleme kararı aldı. Hatta bazı ülkeler şimdiden sanatçılarını belirlediler. 

Portekizli yetkililer bir açıklama yaparak 2022'de gerçekleşecek olan yarışma için ulusal seçim yapacaklarını duyurdular. Festival da Canção adı verilen yarışmanın ise Şubat ya da Mart 2022’de gerçeklesmesi bekleniyor.

 Başvuru süreci ise sona erdi. Bakalım eski temsilciler yeniden ülkelerini temsil etmek isteyecek mi?  

Yoksa yeni bir isim mi Portekiz'i yarışmada temsil edecek?

yarışma ile ilgili sadece kaç bestecinin yarışmaya şarkı gönderildiği duyuruldu. 20 bestecinin yer alacağı yarışmada sadece bu detay paylaşıldı. Daha fazla bilgi ve detay vermekten kaçınan yetkililerin ise ilerleyen günlerde detayları açıklayacağını tahmin ediyorum.

2021 yılında Mayıs ayında gerçekleşen yarışmada ülkeyi The Black Mamba adlı grup  temsil etmişti. Yarışma tarihinde ise ülke ilk kez bir İngilizce şarkı seslendirdi. Dikkat çeken bir performans olmasına rağmen Portekiz yarışmayı 12'nci sırada tamamlamıştı.

52 yıldır yarışmaya katılan Portekiz bugüne kadar sadece 1 kez zafer elde etti. 2017'de yarışmayı birincilikle tamamlayan Portekiz, bir yıl sonra gerçekleşen organizasyondan ise başarı ile çıkmış, izleyenlerine unutulmayacak görsel bir şov hazırlamıştı.

Comments