Azerbaycan'ı Kim Temsil Edecek?

Azerbaycan'ı Kim Temsil Edecek?

41 ülkenin yarışmaya katılacağı ve Torinıo'da gerçekleşmesi beklenen yarışmaya ile ilgili hazırlıklar devam ederken katılımcı ülkelerin temsilcilerini belirlemeye başladılar. Bu ülkelerden biri de Azerbaycan...

Bu yazımda Azerbaycan'ı 2022 yılında kim temsil edebileceğine dair görüşlerimi sizler ile paylaşacağım.

Acaba eski yarışmacılardan biri yarışmaya döner mi?

Ferid Memmedov, Elnur Hüseynov, Semra, Aisel,Dihaj ya da Chengiz İtalya yolcusu olur mu?

Belki de bugüne kadar yarışmaya katılmayan bir isim olur?

Belki de O Ses Azerbaycan birincisi bu yıl ülkesini temsil eder?

Youtube kanalımı yakından takip eden kardeş ülke Azerbaycan'dan olan takipçilerim yorumları çeşitli. En fazla yorumu alan isim ise Nadir Rustemli. Benim gönlümde Nadir Rustemli'den yana. Sosyal medya hesabından sohbet etme şansı bulduğum Nadir Rustemli ile konuştuk. Şu an bir yarışmada olduğunu sonrasında ise röportaj verebileceğini söyledi. Umarım herşey istediği gibi olur.

Ya da ülkeyi Hiss, Emin, Jony, Narmeen ya da son yıllarda yıldızı parlayan başka bir isim temsil eder.

Öte yandan İlk kez 2008 yılında yarışma katılan Azerbaycan'ın yarışmada başarılı ülkelerden biri olduğunu  düşünmekteyim. Ülkenin bugüne kadar tek bir birinciliği var. Ülkeye birinciliği 2011 yılında "Running Scared" adlı şarkılar ile  Ell &Niki getirmişti.

Ülke ayrıca 2009'da üçüncü, 2010'da beşinci, 2012'de dördüncü ve 2013'te ikinci olmak üzere beş kez ilk beşte yer almayı başarmıştır. 2018 yılında Azerbaycan ilk kez yarı finali geçememiştir.

2021 yılında  harika bir performans sergileyen ülke ise ne yazık ki yarışmada hak ettiği puanı alamadı.

Comments