Hangi Ülke Hangi Yarı Finalde Yarışacak?


Heyecan resmen başladı...

Bu yıl 66. kez İtalya'nın Torino şehrinde düzenlenmesi planlanan yarışmada artık geri sayım başladı diyebiliriz.  

Hem katılımcı ülkeler, hem ev sahibi ülke hem de organizasyon Covid 19 virüs ile mücadeleye rağmen hız kesmeden izleyici ve yarışma takipçilerine en iyi şekilde sunum hazırlamak için kolları sıvadılar.  Bazı ülkeler temsilcilerini belirlerken bazıları ise kalan kısa zaman diliminde temsilcisini belirleme çalışmalarına devam ediyor.

Tüm bu hazırlıklar sürerken kuralar çekildi ve hangi ülkenin hangi yarı finalde yer alacağı belirlendi.
Dikkat çeken detaylara bakıldığı zaman son yıllarda aynı yarı finallerde yer alan Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın aynı finalde yer almaması. Bu da her iki ülke için finale kalma şansını arıtırıyor.
Ayrıca baltık ülkelerde bu yıl eşit olarak iki yarı finalde yer alıyor. Bu da final bileti alma işini zorlaştırıyor. Bu durum balkan ülkeleri içinde geçerli. Fakat bu yılki kura sonuçlarını incelediğim zaman her yıl iddialı olan yarı finalin biraz daha az iddialı olduğunu tahmin ediyorum. Belki de henüz şarkılar belirlenmedi diye de bu yorumu yapabilirim. Ama hangi yarı final olursa olsun. Şarkılar o kadar iddialı olursa seçim yapmak bir o kadar daha zorlaşır diye tahmin ediyorum. 

Geçen yılın kazananı İtalya ise bu yıl ilk yarı finalde perfomans sergileyecek ve oy kullanacak. İlk yarı finalde oy kullancak diğer ülkeler ise Fransa.

İkinci yarı finalde ise oy kullancak ülkeler Birleşik Krallık, Almanya ve İspanya olarak belirlendi.

Eğer herhangi bir diskalifiye ya da yarışmadan çekilme olmaz ise  ilk yarı finalde 18 ülke, ikinci yarı finalde ise 18 ülke yarışacak.  Beş daimi ülke ve geçen yılın kazananı yarı final elemelerine kalmadan direk finale kalıyor.

 



Comments