İspanya Temsilcisi Belli Oldu

Ve artık son 100’den geri saymaya başladık.


Ülkeler ile organizasyon hız kesmeden çalışmalarını sürdürüyor.

Bir ülke daha kararını açıkladı.

İspanya’yı kim temsil edecekti?

Bir kadın mı bir erkek vokal mi?

Yoksa rock rüzgarına mı kapılacaktı?

Halk oylamasından 2021’de sıfır puan alan İspanya acaba nasıl bir yol haritası izleyecekti?

Ve aylardır merakla beklenen bir soru daha yanıtını buldu.

3 elemeden oluşan Benidorm Fest'in kazananı belli oldu.

Sonuca göre seksiliği ve performansı ile dikkat çeken Chanel, 2022 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İspanya'yı "SloMo" şarkısıyla temsil edecek.

İlk eleme gecesinde ilk sırada yarışı tamamlayan ve en büyük rakibi ile aralarında 1 puan olan genç ve güzel sanatçı bu kez puan farkını 5’e çıkardı ve ülkesini temsil etme hakkını kazandı.

Performans ile birkaç yorum yapmak istiyorum.  Yarı finaldeki performansı ile karşılaştırıldığı zaman kıyafet, ayakkabı ve performansta değişiklikler dikkat çekiyor. Yarı finalde kıyafet konusunda daha iddialı olan genç sanatçı bu kez pul ve paletler ile yoğun bir kıyafet ile karışımıza çıktı. Renk olarak ise 2021’deki kadın sanatçıların seçtiği renk olan gri ya da gümüş tonlarını seçti. Makyaj biraz sönük kaldı. Daha etkiliyeci bir makyaj olabilirdi.

Gelelim performansa...
Bana Kıbrıs’ın temsilcisi Eleni Foureira’yı hatırlattı. Fuego ile ortalığı kasıp kavuran ve 2018’de kıl payı birinciliği kaçıran sanatçının performansı ile neredeyse aynı diyebilirim. Zaten saç şekli, sahnede duruşu ve gülümsemesi ile de Chanel benzerlik taşımakta. Sanıyorum ülke geçen yıl halktan alamadığı puan durumunu dikkate aldı ve böyle bir seçim yaptı diye düşünmekteyim. Zaten bu yıl ülke halktan bu performans ile çok iyi olmasada iyi bir puan alacağını tahmin etmekteyim.

Gelelim sanatçının geçmişine.

 Havana’da doğan genç sanatçı genç yaşlarda İspanya'ya göç eder ve kariyerine burada devam eder. Kariyerine dans, ritmik jimnastik, şarkı söyleme, oyunculuk, step dansı alanlarında başlayan Chanel’in müzikal geçmişide var.


                İsrail'i kim temsil edecek ?                            My TOP 4  - Eurovision 2022

    



 

Comments