İspanya'yı Kim Temsil Edecek?

İspanya'yı Kim Temsil Edecek?

2021'de elde edilen kötü sonuçtan ders alınıp mı yola devam edilecek?

İspanya'da ulusal seçim heyecanı yaşancağı netleşti. Benidorm Fest adlı yarışmanın galbi İspanya’yı Eurovision 2022'de temsil edeceği açıklandı. Yarışma iki Yarı Final ve bir Finalden oluşacak. Kazanan ise hem jüri hem de halk oylaması ile belirlenecek. 2021’de bir ilk olan ve halk oylamasından puan alamayan İspanya bu kez iddialı bir giriş yaptı ve hazırlıklarında ciddi çalışmalar yaptığı öğrenildi. Bu da gösteriyor ki İspanya 2022 yılındaki yarışma için ciddi ciddi planlar yaptığı ve şeytanın bacağını kırmak istediğini gösteriyor.

Ne diyelim, umarım hedefelerine 2022 yılında ulaşırlar.

Yarışmada yer alacak 14 şarkı açıklandı. Ardından ise bir şarkı kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle yarışmadan elendi.  Dikkat çeken bir detay ise şarkının İspanyolca olması. Yani ülke yıllardır kendi dilinde seslendiriği şarkı geleneğini 2022’de de bozmadı. Yarışma ise 26,27 ve 29 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek ve yarışmayı kazanan ülkesini temsil etme şansı yakalayacak. 2021 yılında Mayıs ayında gerçekleşen yarışmada ülkeyi Blas Canto adlı erkek vokal temsil etmişti. Yarışma tarihinin en kötü sonuçlarından birini elde eden ülke bir ilke imza atarak SMS oylamsından sıfır puan alarak yarışmayı tamamlamıştı.

İspanya, Eurovision Şarkı Yarışması'na 60 kez katıldı ve bugüne kadar 2 zaferi bulunuyor. Bu zaferler  1968 ve 1969 yılına ait.

Ülke ayrıca en çok sıfır puan alan ülkeler arasında.

    



Comments