Ronela Hajati İtalya Yolcusu


2021 yılının son günlerinde ülkeler Torino bileti almaya hak kazanan isimleri açıklanmaya devam etti ve bir isim daha açıklandı.

2022 yılında İtalya’nın Torino şehrinde gerçekleşecek şarkı yarışmasının temsilcileri belirlenmeye devam ediyor. Bu kararını açıklayan bir diğer ülke Arnavutluk oldu.   Ulusal seçim ile temsilcisini belirleyen ülkeyi Torino’da Festivali i Këngës’i kazanan Ronela Hajati  temsil edecek. Şarkının ismi ise Sekret. Arnavut dilinde yazılan şarkıda etnik ezgiler var. Vurmalı ve üflemeli çalgılar ile etnik ezgilerin yer aldığı şarkı şimdiden benim favori listemde yer aldı. Şarkı büyük ihtimal ile büyük finalde yer alır. Ama yarışmayı hangi sırada tamamlayacağı konusunda yorum yapmak biraz erken. Çünkü büyük finale kalan ülkelerin kim olacağının netleşmesi gerek. Sebebi ise genelde oylamalar yapılırken komşu ülkeler birbirlerine yüksek puan veriyor. 

Büyük finalde ülkesini 2021'de Karma şarkısı ile temsil eden Anxhela Peristeri de sahne alarak harika bir performans sergiledi. Güzel ve iddialı bir performans olmasına rağmen yarışmada alt sıralarda yer alan genç sanatçının sahnesi gözleri kamaştırdı, hem göze hem de kulağa hitap etti.

Fiziği, sesi ve dansları ile dikkat çeken Ronela Hajati Arnavut ayrıca söz yazarı ve dansçıdır. İlkokulda hem bale hem de piyano eğitimi alan genç sanatçı, çocukken çeşitli şan ve dans yarışmalarında başarılara sahip. 2013 yılında popüler olan sanatçı bugüne kadar 20'den fazla single yayınladı ve hemen hemen tüm şarkıları da hit olmuş durumda. Bu yıl içerisinde ise sanatçının yeni bir albüm yayınlanması bekleniyor.

Öte yandan Arnavutluk 17 yıldır yarışmaya katılıyor. 2004 yılında ilk kez yarışmada yer alan ülke en iyi sonucu 2012 yılında Rona Nishliu'nun "Suus" şarkısı ile aldı ve yarışmayı 5. Sırada tamamladı.

 2021 yılında Mayıs ayında gerçekleşen yarışmada ülkeyi Anxhela Peristeri Karma adlı şarkıyla temsil etmişti. Fakat harika bir performans olmasına rağmen 21'inci sırada yarışmayı tamamlamıştı. 



Video: https://youtu.be/2Q4oBkfGkNU 

Comments