26 Şubat'ta Seçim Heyecanı Var


Torino biletini kim alacak?

Bu yıl ülkeyi kim temsil edecek?

Nefesler artık tutuldu ve bir heyecan daha bu ay yaşanacak.

2022 yılında İtalya gerçekleşemesi beklenen şarkı yarışması ile ilgili hem ülkelerin hem de organizasyonun çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

2022 yılı için yol haritasının detaylarını açıklayan bir diğer ülkede Finlandiya.

Ulusal seçim yaparak temsilcisini belirleyecek olan Finlandiya, şarkı kabulünün tamamlandığını ve ulusal seçimlerde yarışacak isimleri açıkladı.


Geçtiğimiz hafta yetkililer 2022 ulusal seçimi için yarışacak yedi sanatçıyı düzenlenen bir basın toplantısı ile duyurdu. Ulusal finalde ise 7 isim yarışacak ve sadece tek bir isim Torino bileti kazanacak. 

Şarkılar ile ağırlıklı olarak ülkenin kendi dilinde. Şarkı türleri ise ağırlıklı olarak rock. Sanıyorum bu yıl ülke yarışmada yine rock bir şarkı ile yarışacak gibi...

 26 Şubat’ta gerçekleşecek elemelerde ülkesini İtalya’da temsil edecek isim hen jüri hem de sms yani halk oyması ile seçilecek. Halk oylarının yüzde oranı %75 olması ise dikkat çeken bir detay.

Ülke ise 2012 yılından bu yana ulusal seçmeler yaparak temsilcisini belirliyor.

Geçen yıl UMK yarışmasını Dark Side şarkısıyla Blind Channel kazanarak ülkesini temsil etmiş ve yarışmayı iyi bir derece ile tamamlamıştı.

Yetkilier elde edilen 2021 yılındaki başarıdan memnuniyet getirmişti ve 2022 yılından beklentilerin yüksek olduğunu bu sebeple de seçim konusunda titiz olduklarını dile getirmiştiler.

Öte yandan 2021 temsilcisi olan Blind Channel adlı grubun yarışmanın resmi YouTube kanalında 2021 yılında en çok izlenen videolar arasında yer alıyor.







Comments