Hırvatistan'ı Kim Temsil Edecek?


Torino'daki yarışma ile ilgili artık geri sayım başladı. 

Mayıs ayında 66'ıncı kez İtalya'da gerçekleşecek yarışmada ülkeler temsilcilerini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Hırvatistan’ı hangi erkek veya kadın vokal temsil edecek?

Kimbilebilir belki de bir  grup Torino'daki yarışmada ülkesini temsil edecek.

Ulusal seçmelerde kim ya da kimler başarılı olur ve Tornio biletini almaya hak kazanacak?

İşte bu ve buna benzer sorulara yanıtı bulmak için biraz daha zamana ihtiyacımız var .

2022 temsilcisini ulusal seçim ile belirleyecek diğer bir ülke de Hırvatistan. Yani bir önceki yılda izlenen yol haritası yine ülkenin gündeminde. Aday başvuru süresi sona erdi ve büyük final tarihi 19 Şubat olarak açıklandı. 
184 şarkının başvuru yaptığı yarışmada ön eleme yapıldı. Yapılan eleme sonrasında ulusal seçmelerde yarışacak 14 sanatçı ile şarkıları açıklandı. Temsilci ise profesyonel isimler tarafından oluşan jüri ve halkın değerlendirmesinin ortak kararı olacak. Seçimlere katılacak isimlerin 8 tanesinin ise daha önce ön elemelere katıldığı dikkat çekiyor. 

Hırvatistan 2021 yılında yarışmada kesin finale kalır gözüyle bakılıyordu. Enerjisi, kostümü, güzelliği yani herşeyi ile favori olan ülke maalesef finale kalamamıştı. Tick Tock adlı şarkıyla ülkesini temsil eden ve herkes tarafından beğenilen Albina’ya sahnede erkek dansçılar eşlik etmiş ve performasn bana süper kahraman filmlerini ya da Yıldız Savaşları adlı filmden kareleri hatırlatmıştı. Uzay grisi ve pastel tonları kıyafette tercih edilirken, genç ve seksi sanatçı korse türünde bir üst tercih etmişti

 




 

 

Comments