İsveç'i Kim Temsil Edecek?

İsveç'ı 2022'de kim temsil edecek?

Bir kadın mı yoksa bir erkek vokal mi?

Yoksa bir müzik grubu mu? 

İşte bu yazımda bu konu ile ilgili detayları bulacaksınız.. 

Ülkeler 2022 yılında İtalya'da gerçekleşmesi beklenen yarışma ile ilgili hazırlıklarına devam ediyor. Bu ülkelerden biri de başarılı bir grafiği olan ve yarışmada iddialı ülkeler arasında yer alan İsveç..

İsveç her yıl olduğu gibi yarışmayı önemseyen ülkelerden bana göre biri. Adeta bir şölen havasında geçen elemeler 2022 yılından da bana göre adından söz ettireceğe benziyor. Çünkü 2021 yılındaki başarısı hariç diğer yıllarda elde ettiği başarılar ortada.  Ayrıca her yıl yarışmaya sahne şovu anlamında farklı bir tarz koyma özelliğiyle de dikkat çeken ülke takipçiler tarafından merakla bekleniyor.

İsveçli yetkililer geçmiş yıllarda olduğu gibi 2022 temsilcisini Melodifestivalen  ile seçileceğini açıkladı. Yarışmanın galibi ise İtalya yolcusu olacağı ve İsveç’i temsil edeceği belirtildi. Melodifestivalen adlı yarışmada 28 sanatçının yer aldığı, bu isimler arasında yarışmada ülkesini geçmiş yıllarda temsil eden isimlerin yer alması dikkat çekti. Bu isimler ise şöyle:

Anna Bergendahl (2010 temsilcisi),  John Lundvik (2019 temsilcisi) ve Robin Bengtsson  (2018 temsilcisi)

Şarkılar ise İngilizce ağırlıklı. Büyük ihtimalle ülke Torino’da kurulacak sahnede İngilizce bir şarkı seslendirecek diye tahmin ediyorum.

Yarışma her yıl olduğu gibi yine 4 elemeden ve bir finalden oluşacak. 

Ön elemeler ise başladı. İlk iki finalist belli oldu. 5 Mart’ta yarı final, 12 Mart tarihinde ise final gerçekleşecek. Tahminimce gecenin sunucusu geçmiş yıllarda olduğu gibi ülkesine 2015 yılında birinciliği kazandıran Måns Zelmerlöw olacak.

 Öte yandan 60 yıldır yarışmaya katılan İsveç’in 6 zaferi var. Yarı final elemelerinin başlamasının ardından sadece bir kez ülke finale kalamadı.








 

 

 

 

Comments

  1. The wireframe for the Sega Genesis: what a blast!
    So, I titanium pots and pans was really interested in the idea of wireframe for the Sega Genesis. But I 1xbet 먹튀 had no idea what to do with titanium white dominus price it. I titanium wheels thought it race tech titanium was

    ReplyDelete

Post a Comment