Moldova Temsilcisini Belirledi

 Moldova’da Torino yolcusunu belirleyen ülkeler arasına girdi.

Mayıs ayında gerçekleşecek şarkı yarışması ile ilgili detaylar açıklanmaya devam ediyor.

Bu ülkelerden biri ise Moldova. 28 sanatçı ve 29 şarkı katıldığı etkinlikte ise adeta görsel bir şov yaşandı.  Halk oylamasınında etkili olduğu gecede iddialı şarkılar sahnede idi.

Son dakika kararı ile ulusal seçime giden Moldova ise  bu yıl  Zdob şi Zdub & Fraţii Advahov adlı grup tarafından temsil edilecek. Şarkılarının ismi ise "Trenuleţul"...

 Kendi dillerinde seslendirilen şarkı beni çok etkilemedi. Daha ritmik ve eğlenceli bir şarkı olabilirdi. Ama kıyafetleri dikkat çekici idi. Aslında genelde bu tür şarkılar finale kalabiliyor. Bakalım bu yıl ülke büyük finalde yer alabilicek mi? Bekleyip göreceğiz. Sanki kalır gibi geliyor ama henüz birçok ülke kararını açıklamdı...

Gelelim grup hakkında bilgilere...

Zdob și Zdub, Moldovalı  bir grup. Geleneksel ve folklorik tarzda müzikler yapıyor.  1994 yılında kurulan grup daha önce ülkesini Eurovision Şarkı Yarışması'nda birçok kez temsil etti. 2005 ve 2011 yıllarında aynı grubu yine sahnede izlemiştik. Performanslarından biri kendi dillerinde diğeri ise İngilizce idi. Grup 2005 yılında 6., 2011 yılında ise yarışmayı 12. sırada tamamlamıştı.

2005 yılından beri yarışmaya katılan Moldova iyi bir başarı grafiğine sahip. Ülke en iyi sonucu 2017 yılında  Sunstroke Project'in Hey Mamma adlı şarkısı ile almış, o yıl ülke 3. olmuştu.

 

   

Comments