Romanya'yı Kim Temsil Edecek

Şeytanın bacağını kıracak mı?

Uuzn yıllar sonra ülkeyi büyük finalde izleyecek miyiz?

Sizler gibi bende bu sorunun yanıtını merak ediyorum.

Romanya'yıl Torino’da temsil edecek isim 5 Mart'ta seçilecek. Yarışma için son hazırlıklar ise devam ediyor. 

En son Portekiz’de 2018 yılında düzenlenen yarışmada finalde gördüğümüz Romanya’yı ise henüz final sahnesinde izleyemedik. Acaba 2022 yılındaki yarışmada büyük finalde ülkeyi izler miyiz?

Sanıyorum bu durumu değiştirmek için ülke çalışmalarını sürüdüyor. Bu yarışmayı ciddiye aldığını ise 5 Mart’ta yapılacak olan seçmeler için yapılan hazırlıklardan anlayabiliriz. Finale geri dönmek isteyen ülke ise ulusal seçmelerde değişikliğe gittiğini duyurdu.

Gerçekleşecek final gecesinde yani 5 Mart 2022’de ülkesini İtalya’da temsil edecek isim hem jüri hem de halk oylamasına göre belirlenecek. Yarı final ise 12 Şubat tarihinde gerçekleşecek. 

 Öte yandan Romanya’yı 2021 yılında bir kadın vokal Roxen temsil etmişti. Sürekli sahne şov ve kıyafetlerini değiştiren genç sanatçı maalesef finalde yer alamamıştı. Bana göre bunun en büyük sebebi sesinden çok performansına odaklanması. Canlı performansı çok dikkat çekmezken, 2021 yılında yarışmanın YouTube hesabında en çok izlenen videolar arasında yer alması dikkat çeken bir detay idi.

 Romanya’yı 2021 yılında temsil eden Roxen "Amnesia"  yani  “Unutkan”adlı şarkı ile temsil etmişti, bir kadının mücadelesinin ve baş kaldırışının öyküsünün anlatılmıştı.









Comments