Tüm Yıldızlar Sahnede


Ev sahibi ülke olan İtalya bir taraftan organizasyon çalışmalarını yaparken bir taraftan da temsilcisini belirlemek ve yarışmayı yeniden kazanmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Torino'ya gidecek isimleri belirlenme çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Peki 66'ıncı kez İtalya'da gerçekleşecek yarışmada İtalya'yı kim temsil edecek?

Ulusal seçim heyecanı yaşayan diğer bir ülkede bu yılın ev sahibi İtalya...

Bu yazımda İtalya’yı 2022 yılında kim temsil edebileceğine dair son gelişmeleri ve kendi görüşlerimi sizler ile paylaşacağım.

Son yıllarda bir gelenek haline gelen yarışmaya ev sahipliğini yine Sanremo yapacak. 1 Şubat’ta şölen havasında başlayaan yarışma 5 Şubat’ta sona erecek.

Måneskin adlı grıubun elde ettiği başarının ardınan gözler bu kez bu yılki seçmelerde. Katılımcı isimlere bakıldığı zaman aralarında 1969'dan 2019'a kadar 50 yıl  içerisinde ülkesini temsil eden isimler var.  Bu isimler ülkesine başarı getiren ve yarışmayı ilk 10’da tamamlayan isimlerin olması dikkat çekiyor. Bu durumda gösteriyor ki yarışma takipçileri hayal kırıklığına uğramayacak ve harika performanslar izleyebilecek diye düşünüyorum.

Bu yıl 72. kez gerçekleşecek yarışmaya katılan isimler ise şöyle:

Achille Lauro , AKA 7even, Ana Mena, Dargen D’Amico, Ditonellapiaga & Rettore, Elisa, Emma, Fabrizio Moro, Gianni Morandi, Giovanni Truppi, Giusy Ferreri, Highsnob & Hu, Irama, Iva Zanicchi, La Rappresentante di Lista, Le Vibrazioni, Mahmood& Blanco, Massimo Ranieri, Michelle Bravi, Noemi, RKOMI, Sangiovanni

Yarışma ile ilgili gelişmeler böyle. Yakın takibimde olan Sanremo'daki gelişmeleri yeni bir yazımda size aktaracağım.

Unutmadan şunu belirtmekte fayda var. Festival 1956-1966 arası, 1977, 2011’den günümüze kadar belirli aralıklarda İtalya'nın Eurovision Şarkı Yarışması'ndaki temsilcisini seçmek için kullanılmakta. Festival ayrıca Andrea Bocelli, Paola e Chiara, Giorgia, Laura Pausini, Eros Ramazzotti  ve Gigliola Cinquetti gibi birçok ünlü İtalyan şarkıcının kariyerinin de başlangıcı olarak bilinmektedir.

   



 



Comments