İlk Yarı Finalde Kimler Var?


Artık nefesler tutuldu ve geri sayım başladı.

Tüm şarkılar açıklandı ve ülkeler şarkılarını tanıtma amaçlı çalışmalarına hız verdi.

66. kez “Haydi yarışma başlasın” sloganı ekranlarda yeniden yankılanacak olan yarışmada Mayıs ayında iki yarı final gerçekleşecek. İlk yarı final 10 Mayıs, 2. yarı final ise 12 Mayıs2ta gerçekleşecek. Büyük final ise 14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek.

İlk yarı finalde 17 şarkı yer alacak ve bu şarkılar ilk 10’a girmek için  Tornio'da sahneye çıkacak. 

Geçmiş yıllara kıyaslandığı zaman genelde ilk yarı final ikinci yarı finale göre daha iddialı geçerdi. Bana göre bu yıl böyle olmayacak gibi. Ya da belki daha çok beğendiğim şarkıların 2. yarı finalde yarışmasından dolayı da böyle bir yorum yapabilirim. Bana göre bu yıl 2. yarı final daha iddialı geçecek.

Peki ilk yarı finalde hangi ülkeler performanslarını sergileyecek?

Arnavutluk, Ermenistan, Bulgaristan, Avusturya, Letonya, Hırvatistan, Litvanya, Danimarka, Moldovya, Yunanistan, Hollanda, İzlanda, Slovenya, Norveç, İsviçre, Portekiz ve Ukrayna ilk yarı finalde performanslarını sergileyecekler. 

Her yıl geleneksel hale gelen bir video ile yarışmanın başlayacağı ve ardından 2021'in kazanının zafer elde ettiği şarkı ile start verilecek. Sonra ise ilk yarı finalde yarışacak ülkeler tek tek sahneye çağrılaracak.


Bana göre ilk yarı finale kimler kalır? 

 

Arnavutluk, Ermenistan, Bulgaristan, Avusturya,  Yunanistan, Hollanda,Norveç, İsviçre, Portekiz ve Ukrayna 


Ama bu ülkeler değişebilir. 


Neden mi?


Çünkü iskandinav ülkeleri aynı yarı finalde ve bu ülkeler genelde oy verme konusunda birbirlerini destekliyor. Bu sepele de süpriz yapan ülkeler olabilir. İzlanda ya da Danimarka bence bu ülkeler arasında yer almakta...


Tüm bu soruların yanıtını ise 10 Mayıs akşamı öğreneceğiz.




          Yarışmayı kazanma şansı olan ülkeler                       İlk Yarı Finaldeki Ülkeler


  



Comments