İtalya 9. Sırada Sahne Alacak


40 ülkenin yarışmaya katılacağı organizasyon ile ilgili hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor.

2022 yılında İtalya'nın Torino şehrinde gerçekleşmesi beklenen yarışmada heyecan artık dorukta... 

Tüm ülkeler temsilcisilerini ve şarkılarını belirledi. Ayrıca kuralar çekildi ve hangi ülke hangi yarı finalde yarışacağı belli oldu.

Sıralamalara bakıldığı zaman dikkat çeken detaylar var. Son yıllarda aynı yarı finallerde yer alan Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın aynı finalde yer almaması. Bu da her iki ülke için finale kalma şansını arıtırıyor.


Ayrıca baltık ülkelerde bu yıl eşit olarak iki yarı finalde yer alması diğer bir detay. Fakat bu yılki kura sonuçlarını incelediğim zaman her yıl iddialı olan yarı finalin biraz daha az iddialı olduğunu tahmin ediyorum. Belki de henüz şarkılar belirlenmedi diye de bu yorumu yapabilirim. Ama hangi yarı final olursa olsun. Şarkılar o kadar iddialı olursa seçim yapmak bir o kadar daha zorlaşır diye tahmin ediyorum.

Yarışmanın web sitesindeki bilgilere göre yarışmanın ev sahibi olan ülke İtalya büyül finalde 9. sırada yer alacak. Yani büyük finalin ilk yarısında...

İtalyan yapılan seçimler sonrasında Mahmood & Blanco tarafından seslendirilen Brividi adlı şarkı ile temsil edilecek. Şarkı İtalyanca dilinde seslendiriliyor.

Diğer katılımcılar için sıralamalar henüz net değil. İlerleyen günlerde yapımcılar hangi ülkenin hangi sırada yer alacağını belirleyecek.

Bu yıl en beğendiğim ilk 40 şarkıya ise aşağıda yer alan linkten ulaşabilir, yorumlarınızı yapabilirsiniz.

Sağlıkla kalın...

 My Top 40

 

 

 

Comments