2. Yarı Finalde Kimler Var?

Evet 14 Mayıs tarihinde Torino şehrinde hazırlıklar büyük final için devam ederken, ülkelerde temsilcilerini tanıtmaya devam ediyor.

66. kez “Haydi yarışma başlasın” sloganı ekranlarda yayınlanacak yarışma her yıl olduğu gibi bu yılda Mayıs ayında iki yarı final gerçekleşecek. İlk yarı final 10 Mayıs, 2. yarı final ise 12 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek. Büyük final ise 14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek.

İlk yarı finalde 18 şarkı yer alacak ve bu şarkılar ilk 10’a girmek için  Tornio'da sahneye çıkacak. 

Geçmiş yıllara kıyaslandığı zaman genelde ilk yarı final ikinci yarı finale göre daha iddialı geçerdi. Bana göre bu yıl böyle olmayacak gibi. Çünkü kimler bu finali geçer sorusuna yanıt aradım fakat en az 14 ülke buldum. İlk kez bu yıl dengeler değişecek ve favori gösterilen bazı ülkeler yarışmaya veda edecek. Tıpki 2021 yılında Hırvatistan'ın erken vedası gibi.  

Peki ikinci yarı finalde hangi ülkeler performanslarını sergileyecek?

Finlandiya, İsrail, Sırbistan, Azerbaycan, Gürcistan, Malta, San Marino, Avusturalya, Kıbrıs, İrlanda, Kuzey Makedonya, Estonya, Romanya, Polonya, Karadağ, Belçika, İsveç ve Çek Cumhuriyeti ikinci yarı finalde performanslarını sergileyecekler. 

Bana göre ikinci yarı finali kimler geçer diye sorarsanız uzunca bir süre düşünür ona göre yanıt veririm. İlk kez kalacak ülkeleri seçerken ikinci yarı final için zorlanıyorum. Ama tahminlerimi aşağıda sizler ile paylaşıyorum.... 

 

Finlandiya, Azerbaycan, Avusturalya, Kıbrıs, Estonya, Polonya, İsveç, İsrail, Malta ve San Marino 

Ama bu ülkeler değişebilir. 


Ama sürpriz yapabilecek ülkeler arasında Belçika, Karadağ ve Sırbistan yer almakta..



Neden mi?


Çünkü yarışma süprizler ile dolu ve hangi ülke hangi ülkeyi destekleyeceğinden emin değilim. 


Tüm bu soruların yanıtını ise 12 Mayıs akşamı öğreneceğiz.




          Yarışmayı kazanma şansı olan ülkeler                       İkinci Yarı Finaldeki Ülkeler


  






Comments