2. Yarı Final Bu Akşam

Yeniden heyecana hazır mısınız?

Bu hafta Eurovision haftası olarak biliniyor.

Neden mi?

İlk yarı final, 2. yarı final, büyük final, ev sahibi şehir Torino'da kurulan aktive merkezinin yoğunluğu ve daha fazlası.

Aslında biz takipçilerinde en yoğun olduğumuz hafta. Çünkü izlenecek o kadar çok video var ki nerede ise binlerce. Bunun yanında gazeteci yorumları ve daha fazlası...

Tüm bunları sentezleyip video çekme, canlı yayın yaparak değerelendirme yapmak en güzeli ve en yorucusu. Ama bunları yaparkende mutlu oluyoruz.

Neyse, konumuza geri dönelim.

Bir yıl aranın ardından 66. kez gerçekleşen yarışma Salı akşamı aksaklıklara ve hatalara rağmen yapıldı. Bu akşam ise 2. yarı final var. Deyim yerinde ise  adeta bu akşam şampiyonalar ligine davetlisiniz. Birçok iddialı ülke sahneye çıkarak final biletini alabilmek için performanslarını en iyi şekilde sunacaklar. 
18 şarkının ilk 10’a girmek için Torino'da sahneyi yakıp kavuracak diye tahmin etmekteyim.


Bu akşam yarı finalde kimler var?


Finlandiya, İsrail, Sırbistan, Azerbaycan, Gürcistan, Malta, San Marino, Avusturalya, Kıbrıs, İrlanda, Kuzey Makedonya, Estonya, Romanya, Polonya, Karadağ, Belçika, İsveç ve Çek Cumhuriyeti.


Peki 2. yarı final nasıl başlayacak?


Gece bir video ile başlıyor. Videoda sunuculardan birinin ne yapacağını bilmediğini ve bu durum için tavsiye istediğini anlatıyor.  Ardından sunucular dans etmek için birbirlerine tavsiyede bulunuyorlar. İşte gece bu bana göre biraz anlamsız bir video ile başlıyor. 


Ardından dansçılar performanslarını sergileyecekler ve gecenin sunucularına sırayı bırakacaklar.

Sırası ile ülkeler performanslarını sergileyecekler. Ayrıca her performans öncesi tanıtım videoları ekrana gelecek.


Gecenin sunucuları sahnede şarkı söyleyecekler. Bununla birlikte San Remo'nun önemini anlatan bir de video izleyenler ile buluşacak. 


Yarışma tarihinde büyük başarı elde eden İtalyan grup Il Volo'da 2. yarı finalde sahnede olacak. Granda Amore adlı şarkılarını bu kez İngilizce sözler ile ve rock türünde seslendirecekler. 


Peki ilk yarı finalde yaşanan süprizler gibi 2. yarı finalde de süprizler yaşanır mı?


Burasının Eurovision sahnesi olduğunu unutmamak gerek. Ben ilk yarı finalde unuttum ve oy kullanan ülkelerin birbirini destekleyeceklerini hesaba katmadan değerlendirme yaptım. 


Evet bu akşam süprizlere yine açık. Örneğin İsrail ne kadar bahislerde favori gösterilmese de genç sanatçının sempatikliği, açık sözlülüğü ve hareketliliği ülkeyi finale taşıyabilir. 


Provalarda ve jüri için çıkılan performanslarda bazı ülkeler teknik aksaklıklar yaşamıştı. Bu durum yine tekrarlanabilir diye düşünmekteyim. Aksaklık denince ise aklıma ilk İsveç geliyor. Umarım genç sanatçı başta olmak üzere tüm sanatçılar için herşey yolunda gider. 


Ya da Sırbistan bir aksilik yaşayabilir ve büyük finale kalmaz ise işte tüm takipçiler şokta olur.


Kim bilebilir  belki de Malta harika bir şov sunacak ve büyük finale kalacak.


Tüm bunlar için akşamı beklememiz gerekiyor.


Bana göre 2. yarı finali geçeceğini düşündüğüm ülkeler şöyle...


Finlandiya, Sırbistan, Azerbaycan, Avusturalya, Kıbrıs, Estonya, Polonya, Belçika, İsveç ve Çek Cumhuriyeti.


Bu arada hatırlatmakta fayda var.


Tahminlerimi yine tüm performanslar bittikten sonra yeniden yapacağım.


                                

                               2. YARI FİNAL OYLARIM - MY VOTES FOR SEMI FINAL 2








Comments