2. Yarı Finaldeki Geriye Kalan Ülkeler Yeniden Sahnedeydi

Bu yıl 66. kez gerçekleşecek yarışmada çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

 Provalar ile ilgili görüntülerin paylaşılması ile yarışmada farklı bir atmosfer mevcut.

40 ülke en iyi performanslarını sergilemek için çalışmalarına devam ediyor ve basın buluşmalarını sürdürüyor. 

5 Mayıs’ta başlayan 2. yarı finalistlerden geriye kalan 11 ülke ikinci kez provalarını yaptılar. Bakalım neler yaşandı? 

AVUSTURALYA

Ülke yeniden Torino’da provasını yaptı. LED'ler ve sahnede tüm performans boyunca duman efektleri mevcut. İki merdivenin arasında başlayan performansta sanatçı beyaz kostümü ve yüzüne taktığı ışıltılı aksesuarları ile dikkat çekiyor. Sahnede yer alan merdivenleri tırmanan sanatçı performansın ortasına doğru maskesini çıkarak yüzünü gösteriyor ve performansına bu şekilde devam ediyor. Vokallerinde desteği ile güçlü ve iddialı bir performans sahnede olacak ve büyük ihtimalle ülke büyük finalde yer alır.

KIBRIS

Sahnede baş döndüren bir güzellik ve buram buram kokan bir okyanus havası... Bir deniz kabuğu içinde zarafet ve güzelliğin temsilcisi Afrodit... Bir de kaliteli ses... Daha nolsun. Bence uzunca aradan sonra beni ilk kez Kıbrıs’ın bir performansı bu kadar heyecanlandırdı. Sahneyi dolu dolu kullanan bir ülke ile bu yıl karşı karşıyayız. Bir de çeşme sahnede mevcut. 2 dansçının eşlik ettiğin güzel ve çekici sanatçı adeta bir tanrıça gibi görünütor. Sahne ışıkları maviden sarıya, altından pembeye değişiyor. Bu yıl kesinlikle Kıbrıs büyük finalde.

İRLANDA

2. kez sahneye çıkan İrlanda temsilcisinin kıyafetinde biraz değişiklik var. Dansçıların kostümlerinde yapılan değişiklik umarım ülkeyi büyük finale taşır. Fakat bence bu yıl yine ülkeyi büyük finalde izlemeyeceğiz.  Ben ilk görüntüleri izlediğim zaman kendimi bir ödül töreninde hissettim. Katy Perry, Britney Spears gibi önemli isimlerin performanslarından esinlenildiğini düşünmekteyim. Performansın başında ise led ekranda dev bir kalp var. Pembe kalplerin led ekranlarında yoğun olması biraz bana göre abartı ve göz yorucu.  Kullanılan havai fişekler ile sahne adeta parti havasını karşı tarafa yansıtıyor.

KUZEY MAKEDONYA

Kuzey Makedonya da 2. provasını yaptı. Karanlıkta başlayan performansın sonrasında soliste yaklaşan kamera açısı ile devam ediyor. Daha sonra ise devreye 2 spot ışığı girerek sanatçıyı belirgin hale getiriyor. Şarkının sonuna doğru ise led ekranlarda güneşin doğuşu gösteren grafikler beliriyor. Sade ve basit bir performans. Şarkıyı ön plana çıkarmak için bu şekilde bir sahne hazırlandığını tahmin ediyorum. Geçen yılkinden daha iyi bir şarkı seçimi oldu. Fakat büyük finale kalmak için bence yeterli değil. 

ESTONYA

Video klipte kullanılan Teksas teması sahneye taşınıyor. Bununla birlikte kıyafet değişimide yaşandı.Yan sahnede başlayan performansın ilk bölümünde genç sanatçı gitari ile şarkısını seslendiriliyor. Kullanılan efekt ve ışıklar ile sahne kovboy filmi setine çevriliyor. Ara ara yakın çekimlerin kullanıldığı performansın sonu ise ana sahnede tamamlanıyor. Led ekranlarda şarkının ikinci kısmında çöl teması dikkat çekiyor. Kısacası performansı izlerken kendisi vahşi batıda hissedeceksiniz. Ülke kesinlikle finale kalır.

ROMANYA

Eğlenceli bir performans fakat büyük finale kalabilmek adına yeterli değil. Performans iki erkek dansçı çekimi ile başlıyor. Ritim düştüğü zaman ise grubun solisti kırmızı renk kıyafet ile sahnedeki yerini alıyor. İspanyol ruhunun performansa yansıması biraz kafa karıştırıcı olabilir. Çünkü farklı bir ülkenin değerlerini sahneye taşıyorsunuz. Ama tam terside olabilir, sempati duyulabilir. Bu durum göreceli. Ama bence olmamış. LED ekranlarda ise "Hola mi bebebe" veya "Llámame" yazıları yer alıyor. 

POLONYA

Tüylerimin diken diken olduğu bir performans. Şarkı ile yağmur efektlerinin bütünleştiği ve ayakta alkışlanacak bir performans. Bence bu yıl Polonya ilk 10 sırada yarışı tamamlar. Yağmur damlalarını ise performansın başından sonuna kadar izleyeceğiz. Genç sanatçı siyah bir takım elbise ile şarkısını seslendiriyor ve kendisine dansçılar eşlik ediyor. Ana ve yan sahneyide aktif şekilde kullanan sanatçı adeta sahnede devleşiyor.Mavi ve gümüş tonlarının ağırlıklı olarak kullanıldığı performansta LED ekranlarda fırtına, şimşek görselleride kullanılıyor.

KARADAĞ

Karadağ temsilcisi bu yıl güçlü kadın vokaller arasında yer alıyor.Sahne kıyafeti, sahne duruşu ve sesi ile iddialı bir isim. Yan ve ana sahneyi aktif bir şekilde kullanan genç sanatçı sırtında Led ışıklardan oluşmuş bir daire taşıyor. Ayrıca performans boyunca bol duman efekti kullanılıyor. Led ekranlarda ise insan figürleri ağırlıklı olarak kullanılıyor. Büyük finalde görmeyi istediğim bir performans ama bence bunu başaramayabilir.

BELÇİKA

Belçika’nın performansı bu yıl sade ama etkili. Çok iddialı olmadığını düşünüyorum. Bu sebeple de bu yıl büyük finalde yer almayacak. Spor bir giyim ile performansını sergileyen sanatçıya dansçılar eşlik ediyor. Mavi tonlarının ağırlıklı olarak kullanıldığı performasta yakın çekimler oldukça fazla. Kırmızı ton ışıklar ise şarkının ikinci kısmında yer alıyor. Ayrıca çarpıcı bir ışık şovuda bizleri bekliyor.  

İSVEÇ

Her zaman olmasada iddialı olan İsveç ikinci kez provasını yaptı. Provalarda en çok sorun yaşayan ülke olarak belirlendi. Yarışmaya ait web sitesinde yer alan bilgilerde bir dizi kaza ve aksaklık yaşandığı öğrenildi. Ama herşeye rağmen sanatçı performansını başarı ile tamamladığı bildiridli. Ulusal seçmedeki performansı ve kıyafeti ile herşey aynı. Fakat alev ve kıvılcım efektleri eklendi. Tek fark bu yani. Ayrıca şarkının bir yerinde bir havai fişenk gösterisi de mevcut. Yarışmayı kazanma şansı olan bir ülke ve büyük finalde izleyeceğiz.

ÇEK CUMHURİYETİ

Işık, lazer şov, LED ekranların en seri ve hızlı olduğu bir performans bizleri bekliyor. Grup üyelerinin birinin tek başına olan görüntüsü ile başlayan performans ardından yerini sahnede oturan soliste geçiyor. Performans boyunca LED ekranlar heykel gibi görünen grafikler ile dolu. Ayrıca performansta nefes kesen bir de ışık gösterisi mevcut. Adeta kendisini tekno partilerinde hissediyorsunuz. Ayrıca performansın sonuna doğru sahnede ışıklar sönüyor. Bence harika bir performans ve mutlaka büyük finalde yer almalı.

Provaların ardından favori listem ise şöyle:

1- Estonya

2- Polonya

3-  Çek Cumhuriyeti

4- Kıbrıs 

5- İsveç

6-  Karadağ

7- Avusturalya

8- Belçika

9- Romanya

10- K.Makedonya

11- İrlanda




Comments