Ev Sahibi ve Kurucu Ülkeler İlk Kez Görücüye Çıktı

2022 yılının kazananın açıklanmasına artık bir haftalık bir zaman kaldı.

66. kez gerçekleşecek yarışmada kazanan kim olacak?

Bu sorunun yanıtını ise ancak 14 Mayıs tarihinde öğreneceğiz.

Büyük finale artık kısa bir süre kala heyecan dorukta, ülkeler ise hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor.

14 gün boyunca Torino’da gerçekleşecek provalarda ilk kez görücüye çıkan ülkeler var idi. Yarışmanın kurucu 5 ülkesi olan Fransa, İtalya, Birleşik Krallık, İspanya ve Almanya Torino’da ilk provalarını gerçekleşti.

Bakalım neler yaşandı?

Merakla beklenen ve favori gösterilen ülkeler nasıl bir performans sergileyecek?

Ev sahibi ülke bu yıl iddialı mı?

Beklentiler karşılanacak mı?

İlk detaylar ile başlayalım.

FRANSA

Fransa nerede ise ulusal seçmelerdeki performans ile aynı bir tema sahneye taşıdı. Şarkılarını podyum üzerinde seslendiren grup sahneye biraz yeşillikler taşıdı. Geleneksel kıyafet tercih eden grup üyeleri ise birbirleri ile uyumlu şekilde hareket ediyor. Yeşil, sarı ve mavi tonlarının ağırlıklı olduğu sahnede bir kadın dansı mevcut. Yine ateş ve kıvılcımlar performansta kullanılıyor. Geçen yıla kıyas ile biraz basit kalmış performans. Beni çok etkilemedi.

İTALYA

En son söyleyeceğimi en başta söylemek isterim. Beklentim yüksek idi fakat çok beğendiğim söylenemez. Ulusal seçmelerde ikili daha uyumlu ve enerjik idi. Fakat ilk provada bunu hissettiremediler. Gelelim performans ile detaylara. Performansta yine piyano kullanlıyor. Spot ışığı altında sade bir performans sergileniyor. Duman efektlerinin ağırlıklı kullanıldığı performansta ise Mahmood'un kıyafeti ve gözlüğü Matrix filmini anımsatmakta. Blanco ise daha salaş bir kıyafet tercih etti. Ama bu kıyafetler değişebilir. Bunun için 2. provayı bekleyeceğiz.

BİRLEŞİK KRALLIK

Yarışmanın bu yılki favorileri arasında yer alan İngiltere ilk provasını yaptı. Sahneye kafese benzer bir platform taşındı ve kendinizi adeta bilim kurgu filmlerinde hissediyorsunuz. Devasa yapılar içerisinde performansını sergileyen sanatçı spor ayakkabılı siyah bir kıyafet giyiyor.  Gümüş ve mavi tonlarının ağırlıklı olarak yer aldığı sahnede ise kamera ile genç sanatçı arasındaki bağlantı çok iyi. Yani kameralar ile olan iletişimi iyi şeklinde yorumlar yapıldı. Finali ile ilgili herhangi bir ipucu verilmezken video klipte yer alan görsellerin sahneye taşınacağını tahmin ediyorum. Bu yıl ülke bence yarışmayı ilk 10’da bitirir.

İSPANYA

Sahneyi yakacak kadar güzel, dansı ile kendini izlettirecek kadar harika bir performans bence. Bu yıl kazanan İspanya olmalı diye düşünüyorum. Gümüş matador kıyafeti ile sahneye çıkan genç sanatçıye dansçıları eşlik ediyor. Dansçıların kıyadetleri de matador havası yaratıyor. Gümüş ve ışıltılı bir kıyafet tercih eden Chanel ulusal seçmelerdeki performansı ile benzer bir koreografi sergiliyor. Ayrıca uzun botlarıda ışıl ışıl parlıyor. Led ekranlara ise ev görüntüleri eklendi. Işıklar ise kırmızı, mavi ve gümüş renkteler ve koreografiye göre değişiyor. Baştan sona kadar izlenecek harika bir performans.

ALMANYA

Almanya’da ilk provasını yaptı. Kamera açılarının gerçekten iyi kullanıldığı performanslar arasında. Ayrıca genç sanatçı süerkli olarak izleyiciler ile bağlantı kurarak şarkısını birlikte söylüyor. Basit ve sade bir performans tercih edildi. Şarkının rap bölümü ise Eminem’e ait klipler ile benzerler gösteriyor. Çok etkilendiğim söylenemez. Bence ülke bu yıl puan tablosunun sağ tarafında yer alır.



Comments