İlk Yarı Final Bu Akşam


Bir yıl aranın ardından 66. kez gerçekleşecek ve izleyenlere tüm seslerin güzelliklerini yansıtmayı hedefleyen yarışma yeniden ekranlarda olacak.

17 şarkının ilk 10’a girmek için için Torino'da sahneye çıkacak. 


Arnavutluk, Letonya, Litvanya, İsviçre, Slovenya, Ukrayna, Bulgaristan, Hollanda, Moldovya, Portekiz, Hırvatistan, Danimarka, Avusturya, İzlanda, Yunanistan, Norveç ve Ermenistan bu akşam performanslarını sergileyecekler. 


Her yıldan farklı bir açılış şovu ile başladı.  bir laboratuvar sahnesi sahnede belirecek. Sürekli hata yapan bu bilim adamı ansızın drone üzerinde uçmaya başlayacak. Tüm Turin ve mekan üzerinde uçan drone sahneye inecek ve masmavi bir atmosfer bizleri karşılayacak. Sonrasında ise geçen yılın kazanan şarkısı çalacak ve dansçılar sahneye çıkacak. Ateş, duman, lazer şov ve havai fişek gösterilerinin de yer alacağı seremonide gecenin sunucuları sahneye çıkacak ve konuşmalarını yaparak geceyi başlatacaklar.  


Tanıtım videolarında ise tema drone kullanılarak çekilen İtalya'nın mekanları...

 

Peki ilk yarı finalde ne gibi süprizler yaşanır?

Çok merak ettiğim bir durum var. Eğer Ukrayna'da savaş durumu olmasa idi yine ülke favori gösterilir miydi? Bence evet. Çünkü birden çok farkı müzik türü bir arada. Belki bu kadar popüler olmazlar idi ama yarışmayı ilk 5 sırada tamamlar idi.


Moldovya favori ülkem değil fakat yarışma takipçileri tarafından çok beğenildi. Zaten bu yıl yarışmada fazla yüksek tempo şarkı bulunmuyor. Bunun avantajını Moldovya çok iyi kullanıyor diye düşünüyorum. Bana göre yarışmanın bu akşam için en büyük süprizi bu olacak. 


Bana göre ilk yarı finali geçen ülkeler şöyle...


Letonya, Avusturya, Ermenistan, Hollanda, Portekiz, Norveç, Arnavutluk, Ukrayna ve Yunanistan



                                

                               1. YARI FİNAL OYLARIM - MY VOTES FOR SEMI FINAL 1




Comments