İlk Yarı Finalistlerin Tümü Provalarını Yaptı


Torino'da provalar hız kesmeden devam ediyor.

Ülkeler bir taraftan son hazırlıklarını yaparken diğer taraftan basın ile buluşmaya devam ediyor.

4 Mayıs tarihinde başlayan ilk yarı finalde yarışacak tüm ülkeler ikinci kez provalarını tamamladı. 4 Mayıs'ta 14 ülke provasını yaparken, 5 Mayıs'ta yani bugün geriye kalan 4 ülkede ikinci kez provalarını yaptılar.

İzlanda, Norveç ve Ermenistan'ın ikinci provalarında neler yaşandı?

Değişiklik yaşandı mı?

İşte bu yazımda bunlara dikkat çekeceğim ve büyük finale kalıp kalmayacaklarına dair tahminlerimi sizler ile paylaşacağım.

İZLANDA

Huzur veren bir performans daha izledim. Fakat Portekiz’in şarkısı kadar etkilenmedim. Güzel ve dingin bir performans sahnede bizleri bekliyor.  Sarı tonların ağırlıklı olarak yer aldığı shnede güneşin doğuşu tema olarak seçildi. Kıyafetler ise Teksas’taymışsınız gibi hissediyorsunuz. Ulusal final ile nerede ise aynı bir performans diyebilirim. Ayrıca yakın çekimde üç solistte aynı karede buluşan görüntüler kullanılıyor. Büyük finale kalma olasılığı düşük bir ülke. Neredeyse yok denecek kadar az.

NORVEÇ

Ulusal seçmeler ile ilgili neredeyse aynı bir performans sahnede olacak. sahnede uzay gemisi ve bir de astronot olacak. Performans sırasında ekranlarda şarkıya ait sözler yansıtılıyor. Sarı, mavi ve kırmızı rengin ağırlıklı olarak kullanıldığı performansta kamera ve çekim açıları etkili olarak kullanılıyor . Genel olarak geniş alanları yani tüm üyelerin ekrana yansıdığını izliyoruz. Ayrıca ateş ve alevler yine sahnede olacak. ülke büyük ihtimal ile büyük finalde yarışır. Ama birinci olmaya yetmez.

ERMENİSTAN

Tamamen saflığın ve barışın simgesi olan beyaz rengin hakim olduğu bir performans bizleri bekliyor. Sahne adeta beyaz bir yatak odasına dönüştürüldü ve birkaç mobilya eklendi. Sanatçı performansına gitar çalarak başlıyor. Ardından şarkının ikinci bölümünde hareketli anlar bizleri başlıyor. Sanatçı bir duvardan diğer tarafa koşuyor, kağıtları yırtıyor. Yan sahnelerinde aktif kullanıldığı performansta ışıklar çok zekice kullanılarak bazı figürler oluşturuluyor. Performansın sonunda ise sahneye duman efekti veriliyor ve sonrasında genç sanatçı seyircilere doğru koşuyor.


Kim Kazanacak?




Comments