İlk Yarı Finalistleri 2. Kez Sahne Aldılar

Good evening Europe...

Good morning Australia...

Nefesler tutuldu ve geri sayım başladı.

Torino'da tam gaz hazırlıklar devam ederken, yarışma takipçileri şarkı ve sanatçıları yakın takbi aldı. 

İlk yarı finalde yarışacak 14 ülke ikinci provalarını gerçekleşti. 

Kimi ülke kıyafette kimi ülke ise efekt ile ışık kullanımında değişikliğe gitti.

20 dakika boyunca süren provalar ile ilgili neler yaşandı?

Hangi ülke temsilcisini kıyafetini değiştirdi?

Hangisi led ekran kullanımında grafiklerini değiştirdi?

Ve tabi daha fazlası.

Dilerseniz 4 Mayıs’a dönelim ve neler yaşandığını sizlere aktaralım.

ARNAVUTLUK

İlk olarak sahneyi Arnavutluk aldı. Performans dumanlı oldukça karanlık bir ortamda başlıyor. Sonrasında ise sahne pembe ve gri tonlarıba bürünüyor. Genç ve seksi sanatçıya 5 dansı eşlik ediyor. Ülke kıyafet değişimine gitti. Yani hem seksi sanatçı hem de danscılarda farklılık izledik. Performans boyunca genç sanatçı sürekli olarak dans ediyor. Enerjisne hayran kaldığım bir isim idi ve büyük ihtimalle finale kalır.  

LETONYA

Daha önce de belirtiğim gibi bence bu yıl ülke büyük finale kalmaz ama yarışma hep süprizler ile dolu olduğundan herşey değişebiliyor. İlk provadan pek bir fark yok sadece grup üyeleri bana daha enerjik geldi. Kamera açıları, kıyafetler ve performans izleyici içine alıyor ve dans etmek istiyorsunuz. Rengarenk bir sahne var ve ayrıca büyük ekranlarda dudak figürü kullanılıyor. Yarışmanın sonunda ise saksofon çalan grup üyesinin bizlere bir süprizi var.

LİTVANYA

Yıldızlar ile dolu bir sahnede genç sanatçı performansını sergiliyor. Ulusal seçmelerdeki ile birebir aynı performans bizleri bekliyor. Parlak ve ışıl ılış bir elibise ile şarkısını seslendiren temsilcinin samimi hareketleri ise dikkat çekiyor. Kısacası sade bir performans sahnede olacak. Bence ülke bu yıl büyük finale kalabilir.

İSVİÇRE

Sadelikten yana seçimini yapan diğer bir ülkede İsviçre. Siyahın hakim olduğu performansta devasa ışıklar öne çıkıyor. Performans sırasında sanatçının yanağında kırık bir kalp figürün yer alması dikkat çekiyor. Bu kalp ise daha sonra bir gözyaşına dönüşüyor. Vokallerin ise kusursuz şekilde sanatçıya eşlik etmesi dikkat çekiyor. Büyük finale kalma şansı yüksek bir ülke.

 SLOVENYA

Kendinizi 60 ve 70’li yıllarda hissedeceğiniz bir perfomans. İlk provadan bir farkı yok. Sahne ortasında devasa bir disko topu ve 60’lı, 70’li yıllara ait kıyafetleri ile dikkat çeken bir performansı izleyeceğiz. Bana göre bu yıl ülke büyük finalde yer almaz.

UKRAYNA

Bu yılki favori ülkeler arasında  yer alan Ukrayna da ikinci provasını yaptı. Aktif şekilde led ekranların kullanıldığı bir performans. Ekranda doğan güneş figürü, yaşlı bir kadın figürü ve ağlayan gözler görselinin yer alması şarkıya farklı bir hava kattı. Otantik kıyafetlerin kullanıldığı performansta dikkat çeken bir detay ise dans figürleri. Ayrıca sahnenin altında yer alan ekranda ise geleneksel desenlerden oluşan grafikler yayınlanıyor. Kesinlikle büyük finale kalacak bir performans.

BULGARİSTAN

Standart ve alışılmış bir rock performansını sahnede izleyeceğiz. Basit ve akıllıca sahne ışıklandırması ile şarkı ön planda tutuluyor. Sahne siyahtan beyaza, kırmızıdan turuncuya giden ışıklar ile donatıldı . Ayrıca yarışmanın olmazsa olmazı olan alevler tüm performans boyunca gruba eşlik ediyor. Bence bu yıl ülkeyi büyük finalde izlemeyiz. Yani ilk yarı finali geçemez.

HOLLANDA

İlk yarı finalin bence en güçlü kadın vokallerinden biri ve büyük finale bence kalacak. Sade ve basit bir sahnesi mevcut ve iki sahneyide aktif şekilde kullanıyor. Sahnedeki ışıklar ve ekranlarda kullanılan efektler ile şarkı ön plana çıkıyor. Gerçekten basit bir sahneleme fakat güçlü ve iddialı bir ses.

MOLDOVA

İlk yarı finalin en renkli ve en eğlenceli performansı Moldovya’ya ait. Bence büyük finalde yer almaz fakat tahminler listesinde ülkenin büyük finale kalacağa benziyor. Sahnede pembe ve sarı tonları ağırlıklı olarak kullanılıyor. Arkada yer alan dev led ekranlarda ise şarkıya ait sözler yansıtılmakta. Sürekli bir aksiyon ve hareketin olduğu sahne şarkının bazı bölümlerinde tüneli andırıyor.

HIRVATİSTAN

Bu yılki performansı çok sade buldum. Gözlerim Albina’yı yani geçen yılki temsilciyi aradı. Eğer Albina bu yıl yarışmada olsaydı kesin büyük finale kalırdı. Gelelim günümüze. Bu yıl ülkesini Mia Dimšić temsil ediyor. Pembe elbise ve gitarı ile sahnede yer alan sanatçıya dansçılar eşlik ediyor. Şarkıya uygun bir dans izleyeceğiz. Şarkının ilk bölümün gitari ile seslendiren genç sanatçı şarkının son bölümünde yardımcı sahneleri kullanıyor. Yani kurulan köprüden izleyicilerin yer aldığı diğer bir sahneye geçiyor. Bu yıl ülke bence büyük finalde yer almayacak.

 DANİMARKA

Danimarka bu yıl dört kadın vokalden oluşan grup ile temsil ediliyor. Ulusal finalde izlediğimiz ve hiçbir değişiklik performansta yapılmadı. Nerede ise birebir aynı diyebiliriz. Piyanoda oturan bir grup üyesinin görüntüsü ile başlayan performans bence çok basit ve minimalist. Işıklar yeşilden kırmızıya, sarıdan maviye dönüşüyor. Hem alt hem de arka ekranda ise grubuun adının yazılı olduğu dikkat çekiyor.  Havai fişenklerinde kullanıldığı performansı bence büyük finalde izlemeyiz.

 AVUSTURYA

Gerçekten parti havasını yaşayacağımız bir performans. Bence büyük finalde yer almalı. Hatta kalırsa ilk şarkı olabilecek kapasiteye sahip. Performansta arka vokallerin ön plana çıktığını görüyoruz. Bu biraz ülkeyi finale kalmak için zorlayabilir. Ama provalarda eksiklikler görülür ve değiştirilirse finale kalma şansı var. Gelelim performansa. Kırmız ve gümüş tonlarının ağırlıklı kullanıldığı performans sahneye kurulan yuvarlak şekilli bir dj masası önünde ve dışında gerçekleşiyor. Ateş ve duman efekleri ise performans boyunca kullanılıyor.

YUNANİSTAN

Sahnede adeta süzülen bir kuğu izledim. Işık, aksesuar, ses ve performans ile tam bir şampiyon izledim sahnede. Mavi ve beyaz tonun ağırlıklı olarak kullanıldığı performansı izlemeye doyamadım. Bence bu yılın kazananı Yunanistan. Peformans yakın plan çekim ile başlıyor. Ayrıca sahnede ters dönmüş ve kırık halde olan bir sürü sandalye var. Vokaller ve genç sanatçının sesi kusursuz.  Çıplak ayak ile şarkısını seslendiren genç sanatçı bence bu yıl finale kalır. Hatta bence yarışmayı kazanmaya aday. Performansın bazı yerlerinde ise dans eden kadın ve erkek siluetleri de var. 

PORTEKİZ

Tam bir ruhumuzu dinlendiren performans. Ayrıca ulusal seçmelerden hiçbir benzerlik olmayan tek performans denebilir. Dört vokalin yer aldığı performansta ağırlıklı olarak yakın çekimler kullanılıyor. Tüm performans boyunca duman efekti sahnede hakim.  Genç sanatçının duygusal yüz ifadeleri ve mimikleri şarkı ile bütünleşiyor. Ulusal seçmelerden sahneye tek taşınan performans ise alkış. Bence sade, güzel ve huzur verici bir performans. Kesinlikle büyük finale kalacak.


                 


Kim Kazanacak?












 

Comments