2023'e Ukrayna Ev Sahipliği Yapamaycak

2023'deki yarışma nerede gerçekleşecek ?

Ev sahibi şehir neresi olacak?

Ukrayna mı, İngiltere mi ev sahibi olacak?

Yoksa başka bir ülkede mi yarışma gerçekleşecek?

İşte Günlerdir beklenen ve merak edilen sorunun yanıtı açıklandı.

2022 yılında 66. kez İtalya'nın Torino şehrinde gerçekleşenen ve Ukrayna'nın zaferi ile sonuçlanan yarışma ile ilgili iddialar sosyal medyanın gündeminde olmayı sürdürüyor.

2023 ev sahibi ülkenin neresi olacağına dair iddialar ve haberlere son noktayı koyan bir açıklama geldi. Yani son ve nihai karar  açıklandı.

2023 yılında 67. kez gerçekleşmesi beklenen  Eurovision Şarkı Yarışması'na Ukrayna ev sahibi olmayacak.

Eurovision Şarkı Yarışmasını organize eden kurum Avrupa Yayın Birliği (EBU) yukarıda yer alan açıklamayı yaparak günlerdir süren tartışmalara ve iddialara son noktayı koydu.

"Güvenlik önceliğimizdir" başlığı ile yapılan yazılı açıklamada şarkı yarışmasının neden Ukrayna'da gerçekleşmeyeceği anlatıldı. Ayrıca 2023 için ev sahibi ülkenin kim olacağına dair görüşmelerin devam ettiği belirtildi, ülke adından bahsedilmedi.

Açıklamadan nedenlerinin satır başları şöyle sıralandı:

  • Bildiğiniz üzere yarışmanın gerçekleşeceği bölgede güvenlik ve emniyet bizlerin olmazsa olmazıdır. Önce güvenlik şart. Zaten tüm üyelerimiz biliyor ki bu yarışmanın altın kuralı GÜVENLİK'tir. Bu nedenle yarışma Ukrayna da olmayacak.
  • Kalabalık bir sahne ekibi on binlerce gazeteci ve yarışma hayranları organizasyona katılıyor. Onların  emniyeti bizler için önemli.
  • Devam eden savaştan dolayı katılımcıların seyahat endişesi bizlere aktarıldı. Bizler yarışmaya katılmak isteyen tüm ülkelerin temsilcileri ve delegasyonlarının emniyet ve güvenliğini sağlamak ile yükümlüyüz.
  • Bölgede devam eden savaş durumu da bir etkendir. NATO yetkilileri ise savaşın yıllar boyu süreceğini söylüyor.
  • Ukrayna sınırına yakın bölgelerde de yarışma gerçekleşme konusu konuşuldu. Fakat gerekli alt yapıya sahip bir yer bulunamadı.


ESC 2022 Radyo Ödülleri


Comments