Arnavutluk'ta Ulusal Seçim Yapılacak

 2022 yılında Ukrayna'nın zaferinin ardından bir sonraki yıl olan 2023'de gerçekleşmesi planlanan  şarkı yarışması hakkında hazırlıklar devam ediyor.

2023 yılı için planını açıklayan ülkeler arasında Arnavutluk da katıldı. Ulusal seçim yaparak temsilcisini belirleyecek olan ülke Festivali i Këngës adlı yarışma için başvuruların başladığı fakat başvuru tarihinin ne zaman sona ereceğine dair bir açıklama yapmadılar. Yetkililer yaptıkları açıklamada bu yarışmanın galibinin 2023 yolcusu olacağını bildirdiler.

Yetkililer yarışma için katılım şartlarını da duyurdu. Başvuruların e-posta yoluyla ya da kişisel olarak yapılabileceği belirtilirken yarışma tarihi ile net bir açıklama henüz yapılmadı. 


Şartname arasında şarkının enstrümental hali, vokaller ile birlikte kayıt hali de istenmekte... Ayrıca özgeçmiş de istenen belgeler arasında...

Arnavutluk ilk kez yarışmaya 2004 yılında katıldı. En iyi başarıyı 2012 yılında elde eden ülke yarışmayı 5. sırada tamamladı. 

2022 yılında Mayıs ayında gerçekleşen yarışmada ülkeyi Ronela Hajati Secret adlı şarkı ile temsil etmişti. İlk yarı finalin açılış şarkısı olan ülke büyük finalde yer alamamıştı. Bence açılış şarkısı olmanın dezavantajı peşini bırakmadı. Fakat bu başarısızlığa rağmen ülke en çok izlenen videolar arasında.

2023'E DAİR AÇIKLAMALAR

Öte yandan 2023 yılındaki yarışma büyük ihtimal ile İngiltere'de gerçekleşecek. Sosyal medyada ise birçok şehir bu dev organizasyona ev sahibi olduğunu açıklıyor. Glasgow şehri ise anketlerde ilk sırada yer alıyor. 

 

Eurovision 2023 - Arnavutluk

Eurovision 2023 - Ukrayna mı İngiltere Mi?

Eurovision 2023 - Ev Sahibi Ülke ve Şehir













Comments