Ev Sahibi İngiltere mi Olacak?

2022 yılındaki yarışma tamamlandı fakat 2023 yılında gerçekleşecek şarkı yarışması ile ilgili birçok iddia ortaya atılmaya devam ediyor.

Bu iddiaların doğruluk derecesi bilinmezken fazla bilginin sosyal medyada yer alması kafa karışıklığına neden oluyor.

Sizce?

Herkesin merak ettiği bir konu hakkında kişisel düşüncelerimi sizlere aktarmak istiyorum.

2023 yılında gerçekleşmesi beklenen şarkı yarışması hangi ülkede olacak?

Ukrayna mı?

İngiltere mi?

İspanya mı?

Yoksa farklı bir ülkede mi?

Bu soru şu sıralar sosyal medyada gündem ve neredeyse her gün farklı haberler yayınlanıyor.

İddialar ve sosyal medyada yer alan haberlerde İspanya, İngiltere ve Ukrayna'nın 2023 yılında 67. kez gerçekleşecek yarışmaya ev sahipliği yapabileceği belirtiliyor.

UKRAYNA 2023'E EV SAHİBİ OLMYACAK

Avrupa Yayın Birliği yaptığı son açıklamada 2023 yılındaki yarışmaya Ukrayna'nın ev sahipliği yapmayacağını bunun en önemli nedeninin ise GÜVENLİK olduğunu açıkladı. Özelliklede ülkede bulunan savaşın başlıca nedenlerden birinin olduğu da açıklandı. Bu gelişmenin ardından ise Ukraynalı yetkililer ek bir plan hazırlayarak yani B planı yaparak yeniden Avrupa Yayın Birliği ile ek müzakerelere başlama istediklerini bildirdiler. Fakat Avrupa Yayın Birliği bu konuda sessiz ve net bir açıklama yapmadı.

İNGİLTERE EV SAHİBİ OLMAYA HAZIR

Yaşanan bu gelişmelerin ardından birlik yetkilileri Birleşik Krallık ya da İngiltere ile görüşmeye başladıklarını açıkladılar. Açıklamada İngiltere'nin  büyük bir olasılık ile 2023 yılındaki yarışmaya ev sahibi olacağı dile getirildi.

Diğer taraftan İngiltere yaptığı son açıklamada 2023'deki yarışmaya ev sahibi olma isteğini her türlü platformda dile getiriyor. Son açıklamalarda ise mekan  ve şehir ismi verdi. Açıklamada "Eğer Ukrayna 2023'de ev sahibi olmaz ise Glasgow'daki OVO Hydro Arena'da yarışmayı yapabiliriz" denildi.

Ayrıca Manchester ve Liverpool şehri birçok şehir 2023 yılındaki yarışmaya ev sahibi olmaya hazır olduklarını da açıkladılar.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken BBC'de bir açıklama yaparak "Her türlü görüşmeye hazırız ve 2023 için ev sahibi olmak için her zaman hazırız" denildi.

İSPANYA DA EV SAHİBİ OLMAYACAK

İddialar üzerine ülkeler yaptıkları ilk açıklamalarda (2022'deki yarışmanın hemen sonrasında) çok istekli olduklarını belirtmişler idi. Fakat bugünlerde İspanya yaptığı son açıklamada 2023 yılında ev sahibi olmaktan vazgeçtiğini duyurdu. İspanya devlet kanalı tarafından yapılan açıklamada "Biz ev sahibi olmak istedik. Fakat 2023'deki yarışmayı kazanmak için çalışmalarımızı sürdürmek amacındayız" denildi. Bu açıklamadan sonra aklıma "Chanel yeniden yarışmaya gider mi?" sorusu geldi.  Bence neden olmasın, belki yeniden sahnede olur ve göz kamaştıran bir şov ile birincilik tahtına oturur. 

Bakalım Avrupa Yayın Birliği'nin son kararı ne olacak?

Ukrayna mı?

İngiltere mi?

Yoksa başka bir ülke mi?

Bu sorular belirsizliğini korurken, bizlerin tek yapması gereken ise sadece beklemek.


AVRUPA YAYIN BİRLİĞİ'NİN UKRAYNA KARARI



Comments