Glasgow 2023'e Ev Sahipliği Edebilir



Eurovision 2023 Nerede Olacak?

İngiltere’nin hangi şehirleri ev sahipliği yapacak?

Hangi mekande 67. kez yarışma gerçekleşecek?

Hangi şehir ve mekan ev sahibi olmak için gereken kriterlere sahip?

Yoksa Birleşik Krallık (İngiltere) dışında farklı bir ülkede mi yarışma olur?

Belçika , Polonya, Ukrayna yoksa başka bir ülke mi ev sahibi olur?

Tüm bu bilinmezlikler devam ederken Eurovision Şarkı Yarışması’na ait resmi web sitesinde “İngiltere’nin hangi şehri ev sahibi olur” konulu bir makale yayınlandı.

Ama Avrupa Yayın Birliği (EBU) İngiltere’nin ev sahipliği konusunda şu an net bir açıklama yapmadı, görüşmelerin sürdüğünü dile getirdi. Sosyal medyada ise Ukrayna’nın ev sahibi olması için paylaşımlar devam ediyor. Yani net olan tek konu şu an için Ukrayna’nın ev sahibi olmayacağı.


Bence Avrupa Yayın Birliği (EBU) Ukrayna kararından zor döner yani Ukrayna 2023 için ev sahibi olmaz, İngiltere ise 2023’deki yarışmaya ev sahipliği yapar.

 Peki İngiltere ya da Birleşik Krallık Eurovision 2023'e ev sahipliği yapacak ise hangi şehir ev sahibi olur, yarışma mekanı neresi olur?

2023'ÜN EV SAHİBİ ŞEHİR 2023 OLACAK

İşte aday şehir ve mekanlar hakkında bilgiler....

Aberdeen

Kuzey Doğu İskoçya'da bulunan bir şehir. Şehir merkezine sadece 9 km uzaklıkta bir havaalanı mevcut. Şehirde bulunan P&J Live Arena ise 15.000 kişilik kapasiteye sahip. Ulaşım açısından bakıldığında ev sahibi şehir olma olasılığı düşük bir şehir.

Belfast

Ev sahibi şehir olma olasılığı düşük şehirlerden biri ve Kuzey İrlanda’da yer almakta. Ulaşım kriterlerini tam olarak yerine getirecek kapasitesi yok. 10 binden fazla kapasitesi olan SSE Arena ise yarışmanın mekanı olmaya aday.

Birmingham

4,3 milyon nüfuslu bir şehir ve ülkenin büyük şehirlerinden biri. Sadece 9,7 km uzaklıkta bir havalanı mevcut ve ülkenin en işlek havalimanlarından biri. Ayrıca şehir 1998 yılında yarışmaya ev sahipliği yaptı. Olası mekanlar ise 15.800 kişilik kapasitesi ile Utilita Arena Birmingham ve 15.685 kişilik kapasitesi Resorts World Arena.

Cardiff

Dünyanın en büyük müzik sanatçılarına ve spor etkinliklerine imza atan şehir adaylar arasında. 73.000'den fazla insanı kolayca ağırlayabilen Prenslik Stadyumu ise aday mekanlardan biri. Stadyum olması ise şehrin şansını biraz düşürüyor. Sebebi ise prodüksiyon hazırlıkları. Ulaşım konusunda da sıkıntısı yok.

Glasgow

Bence 2023’ün ev sahibi şehri. 2023 yılındaki yarışmanın İngiltere’de gerçekleşir ise çok büyük ihtimal ile yarışmanın ev sahibi şehri olacak. 14.000'den fazla kişi kapasiteli The OVO Hydro mekan olacak. Şehir ülkenin en büyük 4. şehri ve ulaşım açısından ev avantajlı durumda. Çünkü şehre 45 dakika uzaklıkta bulunan üç uluslararası havalimanı hizmet veriyor.

Leeds

1,7 milyon nüfusa sahip bir şehir ve olası adaylar arasında. Ulaşımda biraz sıkıntılı. Çünkü metro sistemi yok.  13.781 seyirciyi ağırlayabilen First Direct Arena ise olası mekanlar arsaında.

Liverpool

Birleşik Krallık'ın en büyük beşinci şehir. Ayrıca dünyaca ünlü Beatles grubuun evi bu şehirde.  Yani sanat ve müzik ile derin bir bağı var. Güçlü bir ulaşım alt yapısına sahip. Ayrıca Liverpool Arena, 11.000 kişilik kapasitesi ile mekan kriterini yerine getiriyor.

Londra

Birleşik Krallık'ın başkenti ve en büyük şehri. O2 Arena veya Ovo Arena Wembley 2023’e ev sahipliği yapabilir. Ayrıca Eurovision’a en son 2018 yılında bir başkent ev sahipliği yaptı. Glasgow olmaz ise büyük ihtimal ile Londra ev sahibi şehir olur. Glasgow olmaz ise Londra'da yarışma yapılabilir diye düşünmekteyim.

Manchester

Ev sahibi şehir olma olasığı yüksek bir diğer şehir. Ulaşım kriterlerini yerine getirmekte. 21.000 kişi kapasiteli AO Arena ise olası bir seçim durumunda ev sahibi mekan olma şansına sahip.

Newcastle

Herhangi bir yetkilinin adını açıklamadığı bir şehir ve dünya çapında 90'dan fazla destinasyona sahip bir havalimanı var. 11.400 kişilik kapasiteli Utilitia Arena ise şehrin seçilmesi durumunda yarışmaya ev sahipliği yapma potansiyeline sahip.

Nottingham

Herhangi bir yetkilinin teklif ve açıklama yapmadığı diğer bir şehir. Ancak Motorpoint Arena etkinliğe ev sahipliği yapabilecek 10.000 kişilik kapasiteye sahip.

Sheffield

Özellike yeşil alana sahip olma açısında yüksek bir şehir ve ev sahibi şehir olma şansı mevcut. Yarışmaya ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını açıklayan şehir yetkilileri ise 13.600 kişilik Sheffield Arena’nın 2023’e ev sahibi olacağını belirttiler.  

 

Eurovision 2023 - Potensiyel Ülkeler 


Eurovision 2023 - Olası Şehir ve Mekanlar 




Comments