Kıbrıs Temsilcisini Ulusal Seçim İle Belirleyecek

2023 yılı için hazırlıklar çok hızlı başladı.

Henüz gerçekleşecek şehir açıklanmadı fakat ülkelerin yol haritaları yavaş yavaş bellirlenmeye başkandı.

Kimi ülke ulusal seçimler ile temsilcisini belirleyecek.

Kimi ülke ise kendi iç bünyesinde oluşturacağı ve içerisinde profesyonel müzisyenlerin yer alacağı komite ile kararını verecekler. Tabii ki ulusal seçmelerde en büyük belirleyici ise yine halk olacak. 

2023 yılında katılım kararını en erken açıklayan ülkelerden biri de Kıbrıs.

Yapılan açıklamada 2023 yılı temsilcisi ulusal seçim ile belirlenecek.

 Yunan ve Kıbrıs medyasında yer alan haberlerde “All Together Now” adlı yetenek yarışmanın galibi 2023 yolcusu olacağı aktarıldı.

2018 yılında İngiltere’de başlayan ve şu anda dünya çapında 18 ülkede yer alan All Together Now adlı programın Ekim ayının ortasından itibaren her Cumartesi gecesi yayınlanacağı ve her şovdan iki şarkıcının yarı finale kalacağı, büyük finalde ise 10 ismin yarışacağı açıklandı.

 Kimlerin yarışmaya başvuracağına dair henüz bir bilgi basına sızmazken büyük ihtiamel ile Yunanistan’dan da sanatçıların bu platformanda yer alacağını tahmin etmekteyim.

Kalomira, Ivi Adamou, Eleni Foureira, Constantinos Christoforou, Sakis Rouvas gibi isimler bu yarışmaya başvurmayacağını düşünüyorum. Bu durum da gösteriyor ki Kıbrıs bu yıl yine 2018 yılında elde ettiği 2. derecesini tekrardan yakalayamayacak gibi.

Öte yandan 2022 temsilcisi olan Andromache, Kıbrıs'ı “Ela” ile temsil etmiş ve büyük finale kalamamıştı. Genç ve güzel sanatçı ikinci yarı finali toplam 63 puan ile 12. sırada tamamlamıştı.


Marcel Bezençon Ödülleri


Eurovision 2023 - Katılımcılar



Anketimize katılmayı unutmayınız!



Constanstinos Christoforou - Röportaj



  

 

Comments