Liderlik Koltuğu Değişti

Yarışma bitti fakat iddialar ve sonuçların yankıları devam ediyor.

Kimileri yarışmayı siyasi içerikli olduğunu iddia ederken, kimileri de sonucun  önemli mesajlar içerdiğini söylüyor.

Bencede hak eden bir ülke kazanmadı. İspanya ya da İngiltere 2022 yılının galbi olmalı idi.  Mesaj konusunda bende katılıyorum. Fakat hakkı yenen performanslar olunca ise tepkimi ve düşüncelerimi paylaşmayı ve aktarmayı ihmal etmiyorum. Ukrayna şarkısı güzel ama 1. olması gerekir miydi bilinmez.  Savaş olmasa idi Ukrayna bence birinci gelmezdi ve birincilik yarışı İspanya ve İngiltere arasında yaşanırdı. Çıkan sonucu ise sonuna kadar desteklerdim. Hem ben hem de yarışmanın takipçileri İspanya veya İngiltere'nin birinci gelmesine çok fazla tepki göstermezdiler.

Mayıs 2022'de İtalya'nın Torino gerçekleşen yarışmanın ardından 2023 yılı ile ilgili çalışmalar devam ederken, yarışmanın hayranları ve sıkı takipçileri yarışmanın resmi YouTube kanalını ihmal etmiyor. Yarışmanın resmi YouTube kanalında hem eski yarışmaların videoları hem de haberler yer almaya devam ediyor.

Her ay yarışmanın resmi Youtube hesabından yapılan paylaşımda en çok izlenen 20 performansı açıklandı.  Aylardır listede ilk sırada yer alan Rusya 2020 temsilcisi tahtını Ukrayna’nın 2022 temsilcisinin büyük final performansına bıraktı. Video ise kanalda 20 milyon görüntülenmeye yaklaştı.

Listede 2020,  2021 ve 2022 yılına ait şarkılar var. Ukrayna listenin ilk üç sırasını ise İspanya ve İngiltere ile paylaşıyor...

En çok izlenen listesinde ise dikkat çeken detay ise çoğu şarkının 2022 yılına ait olması. Ayrıca İtalya, İngiltere, İspanya ve Ukrayna’nın 2’şer adet videosu listede mevcut.  

Ayrıca listede büyük finale kalamayan bir ülkeye ait performans videosuda mevcut. Herkesin merakla beklediği ve 2022’deki finale kesin gözüyle kalacak dediği fakat aksilikler yaşayan Arnavutluk da listede yer alıyor. Üstelik listede 6. sırada. Yani hak ettiği yerde...

Eurovision Şarkı Yarışması'nın resmi Youtube kanalında en çok izlenen 20 performans ile ilgili video linki:

En çok izlenen 20 Performans

Öte yandan 2023 ile ilgili hazırlıklar tam gaz devam ediyor. 17 ülke şu an için katılım kararını açıkladı. Bilgi için linki(burayı) tıklayabilirsiniz.


İspanya 2022 - 12 Puanları - Juri


Eurovision 2023 : Ülkeler


Eurovision 2023 Üzerine Değerlendirme


Tanıtım
 




 

Comments