Ukrayna Kararına Tepkiler

Geçtiğimiz hafta Avrupa Yayın Birliği'nin yaptığı son açıklamasında 2023 yılında Ukrayna'da gerçekleşmesi beklenen yarışmanın iptal kararı gündem olmaya devam ediyor.

Güvenlik nedeniyle ve de gerekli hazırlıkların zamanında tamamlanmayacağı için ev sahipliğinin İngiltere'ye verilmesi konusunda açıklamalar yapılmaya devam ediyor.

Ukrayna'nın ek müzakere talebi ile ilgili herhangi bir açıklama yapmayan Avrupa Yayın Birliği bu konuda sessizliğini sürdürüyor

Bu durum devam ederken Ukrayna devlet kanalı bir açıklama yaparak Lviv, Kiev ve Transkarpatya'nın ev sahibi şehir olması için teklif sunduğunu kamuoyu ile paylaştı.

İLK TEPKİLER

Avrupya Yayın Birliği'nin aldığı ve 2023'de Ukrayna'nın ev sahipliği yapmayacağı kararına bazı kesimlerden tepkiler geldi.

Ukrayma Devlet Kanalı ve Eurovision 2022 birincisi Kalush Orchestra Avrupa Yayın Birliği’nin aldığı karardan dolayı hayal kırıklığı yaşadıklarını açıkladılar.

2016 Eurovision birincisi Jamala  EBU'nun aldığı karar ile ilgili konuşarak “Avrupa Yayın Birliği’nin verdiği karar çok üzücü. Bir şans verilmesi gerekliydi” dedi.

 Polonya Hükümeti’de Eurovision'un ev sahipliğinin Ukrayna'nın elinden alınmasının üzücü bir durum olduğunu belirtti.

Ayrıca İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Avrupa Yayın Birliği’nin Ukrayan kararı ile ilgili yaptığı açıklamada “Eurovision 2023'ün Ukrayna'da düzenlenmeli idi. Ev sahipliği yapabileceklerine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

BBC İLE GÖRÜŞMELER VE GLASGOW

Öte yandan Avrupa Yayın Birliği'nin kararının ardından gözler yarışmanın kurucu ülkelerinden biri olan İngiltere'de. Yetkililerin BBC ile görüşmeye başladığının açıklamasının ardından birçok İngiltere ve İskoçya şehri 2023 yılındaki yarışmaya ev sahibi olacağı dile getiriyor.

Glasgow'un ise ev sahibi şehri olabileceği kulislerde konuşuluyor.

 İngiliz yayın kuruluşu BBC ile görüşmelere başladığı, gerekli açıklamanın ilerleyen günlerde yapılacağı iddia ediliyor.



Eurovision 2023 - Arnavutluk

Eurovision 2023 - İspanya


 

Comments