"2023 Yılında İrlanda'yı Temsil Etmek İstiyorum"

Herkese yeniden merhaba...

Müzik, hayaller ve yarışma üzerine sıcak ve samimi bir sohbetten yansıyanlar var bu yazımda...

Kiminle mi?  İrlandalı genç bir müzisyen John ile. 

Hayalleri var ve gerçekleştirmek istiyor. Bunun içinde çalışmalarını tamamladı.

2023 yılında 67'inci kez gerçekleşecek yarışma ile ilgili belirsizlikler sürerken, siteme ait Intstagram hesabı üzerinden bir takipcim ile gerçekleştirdiğim röportajı paylaşmak istiyorum.

İrlanda'dan bana ulaşan John, yarışmayı yıllardır yakından takip ettiğini ve 2023 yılında İrlanda'da gerçekleşecek ulusal seçmelere katılacağını iletti. John ayrıca bugüne kadar gelmiş geçmiş tüm yarışma şarkılarından beğendiklerini de bizler ile paylaştı.

Bu yazımda John ile yaptığım sohbetin detaylarını sizler ile paylaşacağım. Eurovision üzerine gerçekleştirdiğimiz sohbetten yansıyanlar şöyle...

İlk olarak John’a Eurovision’un kendi için anlamını sordum.

Gayet samimi bir dil ile çabucak yanıt verdi ve dedi ki;

“Sanatçıların en iyi performansı bu devasa sahnede izlemek. Bu sahnedeki performanslarını ise başka bir platformda bulamazsınız.”

Ayrıca geçmişten bugüne en çok bağendiği şarkıları sordum. Kendi ülkesine ait 2 şarkı bu listede yer alıyor. İşte yanıtlar...

Duncan Laurence - Arcade , Sandie Shaw - Puppet On A String , Johnny Logan - What's Another Year, Paul Harrington ve Charlie McGettigan - Rock 'n' Roll Kids, El/Niki - Running Scared

2022 yılındaki performanslarını da konuştuk. Bakalım hangi şarkıları beğendi...

Sam Ryder (İngiltere) , Chanel (İspanya) , Cornelia Jakobs (İsveç) , Subwoolfer (Norveç) ve Ochman (Polonya)

Bir müzisyen olan ve müziğin hayatında önemli bir yeri olduğunu söyelen genç sanatçı ile geçmişten bugüne yarışmaya katılan İrlandalı sanatçıların şarkılarını da konuştuk. Ona beğendiği 3 performansı sorduk.

Johnny Logan - What's Another Year, Paul Harrington ve Charlie McGettigan - Rock 'n' Roll Kids ve Dana - All Kinds of Everything. İşte bu şarkılar benim en çok beğendiğim  3 performans.

Ve sohbetimizin sonunda 2023 yılında 67. kez gerçekleşecek yarışma ile ilgili görüş alış verişinde bulunduk. 2023 yılında İrlanda’nın nasıl bir yol izleyeceğini ve yarışmada ülkesini temsil etmek isteyip istemediğini sorduk. İşte yanıtı...

“Bence İrlanda temsilcisini The Late Late adlı Show ile belirlememeli. RTE Ulusal bir seçim yapmalı. Yani yarı final ve finali olan bir etkinlik hazırlamalı ve belirlemeli.

Yarışmaya katılıp katılmama hakkında görüşümü sordunuz. Tabii ki her sanatçı gibi katılmak isterim. Bu yıl ki elemeler olursa şarkım hazır ve katılmak isterim. Umarım kazanır ve ülkemi temsil ederim.

Bu fırsatı bana verdiğiniz içinde teşekkür ederim.”

İşte böyle güzel bir an oldu.

Hem John hem de bana..

Umarım sevgili John’un yolu açık olur ve hayallerini gerçekleştirir.

Röportajın sonunda ise hazırladığı şarkının demosunun da bizlerler ile paylaştı. Şarkının ismi Slainte...

Röportaj videosu için tıklayınız....

Instagram hesabından da genç sanatçıyı takip edebilirsiniz. @eurovisionwoodprojects

   

Eurovision 2023 - Katılımcılar 

Eurovision 2023 - Haberler



Comments