Hangi Ülkeler Ulusal Seçim Yapacak?



İtalya’nın Torino şehrinde düzenlenen ve Ukrayna’nın zaferi ile sonuçlanan yarışmanın ardından haberler sosyal medya platformlarında yer almaya devam ediyor.

Başta 2023 yılındaki yarışmanın ev sahibi ülke ve şehir neresi olacağı olmak üzere birçok belirsizlik ise halen daha devam ediyor. 

Birçok ülkenin ise 67. kez gerçekleşecek yarışmaya ev sahipliği yapma talepleri sosyal medyanın gündeminde.

Polonya, İngiltere ve Belçika bu ülkelerden bazıları..

Kısa bir süre önce açıklama yapan Avrupa Yayın Birliği 2023’deki yarışmanın Ukrayna’da gerçekleşmeme kararından vazgeçer mi bilinmez. Bence EBU bu kararının arkasında durur ve İngiltere'ye ev sahibi olmasını kısa bir süre sonra açıklar diye düşünmekteyim.

 Zaman ilerledikçe yanıt bulacağımızı tahmin ediyorum.

2023 yılında ulusal seçim yapacak ülekeler belli oldu. 

Kıbrıs ise uzun bir aradan sonra ulusal seçim kararı aldığını açıkladı. Ardından aldığı bu kararı geri çektiç Yani 2023 yolcusu "All Together Now" adlı yarışma programı ile seçmeyecek. Bir iç seçim yapacak diye tahmin etmekteyim. Ülke ise 2018 yılında elde edilen ikincilik sonrasında düşen başarı grafiğine sahip.

2018 yılında neler mi yaşanmıştı?

Nerede ise şarkısının tanıtımını farklı ülkelerde yapmayan Eleni Foureira birinciliğe çok yaklaşmıştı. Yarışmada 2. gelmiş ve Kıbrıs'a bugüne kadar en iyi dereceyi kazandırmıştı. Fakat o dönemki siyasi ve politik girişimlerden dolayı İsrail yarışmayı kazanmıştı. 

Bu hatırlatmayı yaptıktan sonra konumuza geri dönelim. 

Yani hangi ülkelerin ulusal seçim yapacağı konusuna...

Şu ana kadar Arnavutluk, Finlandiya, Fransa, İtalya, Norveç, San Marino ve İsveç bu yöndeki kararlarını açıkladılar.

Ülkelerde ise başvuruların başladığı bilgisi mevcut.

Bazı ülkeler ulusal seçim planlarının tarihlerini açıklarken, bazıları ise sessizliğini koruyor.  Tarihleri belli olan ulusal seçimler ise şöyle:

Sanremo 2023 : 4-11 Şubat (İtalya)

Melodifestivalen 2023 : 4-11 Şubat (İtalya)

Bazı ülkeler yapacakları ulusal seçimde kazanan şarkıyı göndereceklerini açıklarken, bazılarının şarkılarını değiştireceği de gelen bilgiler arasında.


Kaynak: Eurovision.TV


 Eurovision 2023 - Ulusal Seçim Yapacak Ülkeler


Eurovision 2023 - Katılımcılar




Comments