Hangi Ülkeler Ulusal Seçim Yapmayacak?


İtalya’nın Torino şehrinde düzenlenen ve Ukrayna’nın zaferi ile sonuçlanan yarışmanın ardından yarışmaya dair haberler sosyal medya platformlarında yer almaya devam ediyor.

Başta 2023 yılındaki yarışmanın ev sahibi ülke açıklanırken ve ev sahibi şehirin neresi olacağı başta olmak üzere birçok belirsizlik ise halen daha devam ediyor.

Bu belirsizlilşerin ise zaman ilerledikçe yanıt bulacağını tahmin ediyorum.

Ayrıca 2023 yılında ulusal seçim yapmayacak yani iç seçim ile temsilcisini belirleyecek ülkelerin isimleri belli olmaya başladı.

Bu ülkeler ise şöyle:

Kıbrıs, İsrail, Hollanda ve İsviçre

Bazı ülkeler ise ne ulusal seçim planlarını ne de iç seçim ile yapacakları planların detaylarını açıklamadı.

Öte yandan iç seçim ile temsilcisini belireyeceğini açıklayan ilk ülke İsrail ise kısa bir açıklama yaptı. Yetkililer Noa Kirel’in 2023 temsilcisini açıklarken, genç sanatçı yaptığı açıklama teklifi kabul etmediğini ve değerlendirme aşamasında olduğunu belirtmişti.

Ayrıca 2023 yılı için hazırlıklara çok erken başlayan Kıbrıs yol haritasını değiştirdiğini duyurmuştu. Yunan ve Kıbrıs medyasında yer alan haberlerde “All Together Now” adlı yetenek yarışmanın galibinin 2023  olacağı aktarılmıştı. Fakat kısa bir süre önce kararını değiştiren Kıbrıs bu kararından geri adım attığını ve 2024 temsilcisini ulusal seçim ile belirleyeceğini, 2023 temsilcisinin ise iç seçim ile belirleneceğini duyurmuştu.

 Kaynak: Eurovision.TV


Eurovision 2023 - Ev Sahibi Ülke (Host Country) : İngiltere (UK)


Eurovision 2023 - Seçim Yapmayacak Ülkeler




Eurovision 2023 - Ulusal Seçimler


Eurovision 2023 - İspanya


Comments