Taraflardan İlk Açıklamalar

Ve aylardır süren belirsizlik sona erdi.

2023 yılındaki yarışmanın ev sahibi ülkesi belli oldu.

Buna göre, 2023 yılında 67. kez gerçekleşecek yarışma İngiltere yaniBirleşik Krallık’ta gerçekleşecek.  Bu karar ile birlikte ülke 9. kez bu dev ve dünyada en çık izlenen müzik yarışmasına ev sahipliği yapacak.

İngiliz yayıncı BBC, Ukraynalı yayıncı UA:PBC ve EBU (Avrupa Yayın Birliği) yaptıkları 25 Temmuz 2022 tarihli toplantıda bu kararı açıkladılar.

ŞEHİR VE TARİHLER AÇIKLANMADI

Ev sahibi şehir ise henüz açıklanmadı. Ev sahibi şehir olma tekliflerin önümüzdeki hafta başlayacağını gelen bilgiler arasında. Yetkilier ise birkaç ay içerisinde ev sahibi şehrin netleşeceği bilgisini de açıkladı.

Yarışma ise her yıl olduğu gibi Mayıs ayında gerçekleşecek. Kesin tarihlerin de ilerleyen günlerde açıklanması bekleniyor.

BBC: "UKRAYNA İLE BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ"

Kararın ardından ise BBC Genel Direktörü Tim Davie ise şu açıklamayı yaptı:

“Yarışmanın Ukrayna’da gerçekleşmemesi üzücü. Bizler bu yarışmaya ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. Ukrayna ile ortak karar vererek ev sahibi şehiri belirleyeceğiz”

UA:PBC: "BARIŞ MESAJI VERECEĞİZ"

Ukrayna ulusal yayıncısı UA:PBC'den Mykola Chernotytskyi ise alınan karardan memmun aldıklarını belirterek,  BBC ile birlikte çalışmaktan mutluluk duyacaklarını belirtiler. Ayrıca Chernotytskyi sözlerinin devamında  Ukrayna kültürünü yanıstacaklarını, ve bir kez daha tüm Avrupa'ya birlik, beraberlik, dayanışma ve barış mesajının verileceğini belirtti.

KATILIMCI ÜLKE SAYISI 23

23 ülke ise şu ana kadar yarışmaya katılacağını açıkladı. Ülkeler ise şöyle:

Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Belçika, Kıbrıs, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, İsrail, İtalya, Karadağ, Hollanda, Norveç, Polonya, San Marino, Sırbistan, İspanya, İsveç, İsviçre, Ukrayna, Birleşik Krallık (İngiltere)

EBU üyesi ülkelerin ise Ekim 2022’nin ortasına kadar katılma kararlarını vermeleri ve resmi başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Biletler’in ise 2022 yılının sonuna doğru satışa çıkması bekleniyor.

(Kaynak: Avrupa Yayın Birliği , Eurovision.TV)


Eurovision 2023 - Ev Sahibi Ülke (Host Country)




Eurovision 2023 - Ulusal Seçmeler 


Comments