Noa Kirel İsrail'i Temsil Edebilir

Son yıllarda ulusal seçim ile temsilcisini belirleyen İsrail bu kez farklı bir yöntem ile temsilcisini belirledi. Ülke uzun bir aradan sonra ulusal seçim yapmadı, ön elemesiz bir seçim yaparak temsilcisini açıkladı.

Aldığı bu karar ile 2023 yılı temsilcisini belirleyen ilk ülke olma ünvanını da elde eden İsrail son yıllarda Belçika’ya ait bu ünvanının da sahibi oldu.

Bu karara göre İsrailli pop yıldızı Noa Kirel 2023 yılındaki yarışmada ülkesini yani İsrail'i temsil edecek.

LİSTEDE 78 İSİM YER ALDI

78 tanınmış sanatçı arasından yapılan seçimde İsrailli yayıncı KAN tarafından oluşturulan müzisyen ve alanında uzman kişiler ile yöneticilerinden oluşan 10 kişilik komite görev aldı.

Yetkililer şarkı seçimi konusunda henüz net bir açıklama yapmadı.

Yaşanan bu gelişmenin ardından genç sanatçı Noa Kirel katıldığı bir radyo programında teklif ile ilgili bir açıklama yaptı ve teklifi değerlendirme aşamasında olduğunu, ilerleyen günlerde yanıt vereceğini açıkladı.

Noa Kirel'in menejeri de açıklama yaparak habere çok sevindiklerini, mutlu olduklarını belirttiler. Ayrıca açıklamada “Haberi tam bir sürpriz ile karşıladık. İsrail’i yarışmada onurlu bir şekilde temsil etmekten gurur duyuyoruz." denildi.

NOA KİREL OLMAZSA MERGUİ 2023 YOLCUSU

Yapılan bu iki farklı açıklamaya anlam veremedim.  Noe Korel teklifi değerledirdiğini belirtirken, menejerinin teklifi kabul ettikleri şeklinde yorum yapması dikkat çekici.

Akıllara ise acaba genç sanatçı teklifi kabul etmeycek mi sorusu geldi. Eğer Noe Kirel teklifi kabul etmez ise ne olacak?

Hangi isim 2023 yolcusu olacak?

Sosyal medyada yer alan haberlerde ya da paylaşımlarda ise Mergui'nin adı geçmekte. 

İşte tüm ve net bilgiler için biraz daha zamana ihtiyacımız var anlaşılan.

NOA KİREL KİMDİR?

21 yaşındaki Noa Kirel, İsrail'de tanınmış ve sevilen bir pop sanatçısı. İlk şarkısını ise 14 yaşında YouTube üzerinden yayınladı.  2016 yılında ise "Yılın Şarkıcısı" ödülünü kazandı.

Ayrıca 2017-2020 yılları arasında her yıl dünyaca ünlü müzik kanalı olan MTV’nin düzenlediği ödül töreninde en iyi İsrailli sanatçı ödülünü aldı.

 Sanatçının ise Spotify'da aylık dinleyici sayısı 599 bin civarında...

Kaynak: Eurovision.TV

Eurovision 2023 - İsrail



Comments