Katılımcı Ülke Sayısı 22'ye Çıktı

2023 yılındaki yarışma ne zaman gerçekleşecek?

Ev sahibi şehir neresi olacak?

Kaç ülke katılacak?

Hangi ülke birinci gelecek?

Bu ve bunun gibi soruların yanıtı halen netleşmezken katılımcı sayısı yeniden arttı.

Yapılan son açıklamada ülke sayısının 22 olduğu duyuruldu. 

Bunun nedenini düşündüğüm zaman aylardır süre gelen belirsizliklerin yavaş yavaş belli olması...

Bunların biri ise ev sahibi şehrin neresi olacağı üzerine belirsizlik artık net gibi. Ne kadar  Avrupa Yayın Birliği net açıklama yapmasada, 2023 yılında 67. kez gerçekleşecek olan yarışmaya Birleşik Krallık ya da İngiltere ev sahibi olacak.

Sosyal medya platformlarında en son paylaşılan postlarda ise Ukrayna'nın bazı kesimleri yaptıkları açıklamalarda " Ev Sahibi Ukrayna olmaz ise İngiltere ev sahibi olsun" ifadelerini kullanıyorlar.  Daha önceki yazılarımda belirtmiş olduğum gibi ev sahibi ülke İngiltere olacak.

Neden mi?

Çünkü organizasyon ve komitenin temel amacı güvenlik. Bu kriteri ise 2022 yılı birincisi olan Ukrayna'nın gerçekleştirmesi artık çok zor. Çünkü halen daha bir ateşkes bölgede mevcut değil.  

Gelelim yazı konumuza...

Yani katılımcı ülke sayısındaki değişime...

Avrupa Yayın Birliği ve bu birliğe bağlı ülkeler teker teker yol haritalarını belirlemeyi sürdürürlerken, bazı ülkeler  ise sessiz kalmayı tercih ediyorlar.

Son yıllarda başarılı olmayan performanslar sergileyen Belçika 2023'de düzenlenecek  yarışmaya katılacağını duyurdu. 

Bu ülke ile birlikte ülke sayısı 22'ye çıktı. İşte ülke isimleri...

Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Belgium, Kıbrıs, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, İsrail, İtalya, Karadağ, Hollanda, Norveç, Polonya, San Marino, Sırbistan, İspanya, İsveç, Ukrayna ve Birleşik Krallık


 

Öte yandan yetkililer ise ülkelerin yarışmaya katılıp katılmayacağına dair kararlarını Ekim 2022'ye kadar bildirmeleri gerekmekte...


Kaynak: Eurovision.TV

Comments