Ülke Sayısı 21 Oldu

Katılımcı ülke sayısı uzunca bir süreden sonra yaklaşık 2-3 haftalık bir süreçten sonra arttı.

Yapılan son açıklamada ülke sayısının 21 olduğu duyuruldu. 

Bunun nedenini düşündüğüm zaman birkaç belirsizlik aklıma geliyor.

Bunların biri ise ev sahibi şehrin neresi olacağı üzerine belirsizlik, diğerinin ise Avrupa Yayın Birliği'nin 2023 yılında 67. kez gerçekleşecek olan yarışmaya dair tavrı olarak düşünmekteyim.

Sosyal medya platformlarında ne kadar Ukrayna'nın ev sahibi olması gerektiği dile getirilse de bu artık gerçekleşmesi mümkün olmayan bir durum.

Neden mi?

Çünkü organizasyon ve komitenin temel amacı güvenlik.

Bu kriteri ise 2022 yılı birincisi olan Ukrayna'nın gerçekleştirmesi artık çok zor. Çünkü halen daha bir ateşkes bölgede mevcut değil. Avrupa Yayın Birliği ise yaptığı son açıklamada ev sahibi için İngiltere'nin adından söz ediyor. Bununla birlikte son günlerde Belçika ile Polonya ismi de kulislerde yer alıyor. 

Gelelim yazı konumuza...

Yani katılımcı ülke sayısındaki değişime...

Avrupa Yayın Birliği ve bu birliğe bağlı ülkeler teker teker yol haritalarını belirlemeyi sürdürürlerken, bazı ülkeler  ise sessiz kalmayı tercih ediyorlar.

2021 yılında kazanmaya çok yaklaşan fakat 2022 yılında pek de başarılı olmayan bir performans sergileyen Fransa 2023'de düzenlenecek  yarışmaya katılacağını duyurdu.

Bu ülke ile birlikte haftalardır 20 olan ülke sayısı  21'e çıktı.

Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Kıbrıs, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, İsrail, İtalya, Karadağ, Hollanda, Norveç, Polonya, San Marino, Sırbistan, İspanya, İsveç, Ukrayna ve Birleşik Krallık


Merak edilen birçok belirsizlikler halen daha mevcut.


Mesela ev sahibi ülke, şehir ve tarihler....


Avrupa Yayın Birliği bu konuda henüz net bir acıkmaya yapmadı.


Fakat yarışma büyük ihtimal ile Birleşik Krallık'ta , Mayıs ayının 2. haftasında gerçekleşir diye düşünmekteyim.

 

Öte yandan yetkililer ise ülkelerin yarışmaya katılıp katılmayacağına dair kararlarını Ekim 2022'ye kadar bildirmeleri gerekmekte...



Eurovision 2023 - Haberler - News



 

Comments