Zirve Bir Kraliçeye Ait

2022 yılında Ukrayna’nın zaferi ile tamamlanan yarışma bitti fakat iddialar ve sonuçların yankıları devam ediyor.

Kimileri yarışmayı siyasi içerikli olduğunu iddia ederken, kimileri de sonucun  önemli mesajlar içerdiğini söylüyor.

Ayrıca 2023 yılındaki yarışma ile ilgili gelişmeler sosyal medyanın gündeminde yer almaya devam ediyor. Başta ev sahibi ülke ve şehir olmak üzere kaç ülkenin katılacağı, hangi tarihlerde yarışmanın gerçekleşeceği gibi belirsiz sorulara yanıt henüz bulunmuş değil.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken , yarışmanın hayranları ve sıkı takipçileri yarışmanın resmi YouTube kanalını ihmal etmiyor. Yarışmanın resmi YouTube kanalında hem eski yarışmaların videoları hem de haberler yer almaya devam ediyor.

Her ay yarışmanın resmi Youtube hesabından yapılan paylaşımda en çok izlenen 20 performansı açıklandı.  Geçen ay liderlik koltuğuna oturan Ukrayna’nın 2022 temsilcisinin büyük final performansı zirvede ikinci sıraya geriledi ve yerini yani zirveyi İspanya’nın 2022 temsilcisi olan Chanel’e bıraktı.

Listede 2007, 2009, 2010, 2018, 2020,  2021 ve 2022 yılına ait şarkılar var. İspanya listenin ilk üç sırasını ise Ukrayna ve Rusya ile paylaşıyor...

En çok izlenen listesinde ise dikkat çeken detay ise çoğu şarkının 2022 yılına ait olması. Ayrıca Norveç listede en çok videosu olan ülke.

Türkiye temsilcisi Manga’nın We Could Be The Same adlı şarkısı listede yeniden yer alması da dikkat çekti.

Eurovision Şarkı Yarışması'nın resmi Youtube kanalında en çok izlenen 20 performans ile ilgili video linki:

En çok izlenen 20 Performans

Öte yandan 2023 ile ilgili hazırlıklar tam gaz devam ediyor. 22 ülke şu an için katılım kararını açıkladı. Bilgi için linki(burayı)tıklayabilirsiniz.


Kaynak: Eurovision - YouTube 

Comments