2023'e Dair


2023 yılında Birleşik Krallık yani İngiltere'nin ev sahipliği yapacağı yarışma ile ilgili detaylar henüz açıklanmadı. Her yıl Mayıs ayında gerçekleşen yarışma yine Mayıs ayında gerçekleşecek. Tahminime göre 9, 11 ve 13 Mayıs 2023 tarihinde yarışma gerçekleşir.

Ukrayna ile birlikte çalışma yapılacağını açıklayan yetkililer ise ev sahibi şehirin Kasım 2022 gibi duyurulacağını bildirdiler.  Katılımcı ülke sayısı ise şu an itibari ile 26. En son katılım kararını ise Letonya açıkladı.

Yetkililer ise açıklamalarında Ukrayna kültürünün sahnede olacağına da vurgu yaptılar. Daha önceki yazımda da belirttiğim gibi tema büyük ihtimal ile BARIŞ ve BERABERLİK olur. 

Ev sahibi şehir ile ilgili tahminlerime gelince ise büyük ihtimalle Londra ya da Glasgow olur. Londra olmasını çok isterim çünkü yarışmaya en son bir başkent 2018 yılında ev sahipliği yaptı. Portekiz'in başkenti Lizbon ev sahibi oldu. Umarım bu dev organizasyona bir başkent ev sahibi olur.


Ulusal seçim yapacak ülkeler de hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor. Ayrıca temsilcisini bazı ülkeler yine iç seçim ile yani profesyonel ekipler tarafından belirleyecekler de var .

Şu ana kadar ilk detaylar bu şekilde idi. 

İlerleyen günlerde yine detayları sizler ile paylaşmaya devam edeceğim.


Comments