Malta'yı Aidan Temsil Eder Mi?

Yarışmada son yıllarda inişli çıkışlı bir başarı grafiğine sahip Malta 2023 yılında düzenlenecek yarışmaya katılacak mı?

Katılacak ise temsilcisini nasıl belirleyecek?

Son yıllarda kadın vokaller ile yarışmada yer alan ülke yine bir kadın vokal ile mi yarışmaya katılır?

Yoksa bir erkek vokal mi seçilir? Kim bilir belki bir grup ile mi yoluna devam eder?

Ulusal seçim yapılır mı ?

Yoksa direk jüri tarafından belirlenen bir isim temsilci olur?

Bu sorular henüz yanıtsız.

Ülkenin ise net bir açıklaması mevcut değil.

İlerleyen günlerde net bir açıklamanın yapılacağı görüşündeyim.

2022 yılında Emma Muscat ile istediği başarı elde edemeyen ülke bu yıl diğer ülkeler gibi iddialı olmak isteyecek ve doğru bir isim ile yarışmada yer almak isteyecek diye düşünmekteyim.

2022 yılındaki performansa gelince bence de başarılı değil idi. Belçika’nın 2016 temsilcisi ile neredeyse birebir aynı bir performans ve kıyafet var idi. Finalde yer alamamaların en büyük nedeni bence bu.

Umarım yetkililer bu durumu dikkate alarak iddialı ve yaptığı işler ile adından söz ettiren isimler ile yarışmada tekrar yer alır, bizler de kaliteli isimleri yeniden finalde izleriz.

EuroMercato adlı web sitesinde yer alan haberde Aidan adlı genç bir ismin Malta’yı temsil etme şansu olacağı belirtiliyor.

Eurofanların büyük beğeni ile dinlediği ve takip ettiği ve 2022 yılında temsilci olma şansını kaçıran Aidan yaptığı açıklamada 2023 yılındaki seçmelere katılmak istediğini açıkladı.

2018 yılında elemelere katılan sanatçı, 2019 ve 2021 yıllarında de elemelede yer aldı.

Malta dilinde seslendirdiği şarkılar ile dikkat çeken Aidan, 2021'de Lovin Malta Sosyal Medya Ödülleri'nde yılın müzik videosu ödülünü kazandı.

 Londra’da Eurovision Şarkı Yarışması öncesi etkinliklerde de sahne alan genç isim 23 yaşında ve daha önce ülkesinde yer alan X Factor gibi yarışmalarada katıldı.

 

 Kaynak: EIN


Eurovision 2023 -  Ev Sahibi - Host Country



 

Comments