İlk Yarı Final Tahminlerim

Artık nefesler tutuldu.

Geri sayım başladı.

1 aydan az bir süre büyük finale kala katılımcı ülkelerin temsilcileri şarkılarını tanıtma amaçlı çalışmalarına hız verdi.

67. kez “Haydi yarışma başlasın” sloganı ekranlarda yeniden yankılanacak olan yarışmada bence tam birlik ve beraberlik mesajı verilecek. 

Mayıs ayında iki yarı final gerçekleşecek. İlk yarı final 9 Mayıs, 2. yarı final ise 11 Mayıs’ta gerçekleşecek. Büyük final ise 13 Mayıs tarihinde gerçekleşecek.

İlk yarı finalde 15 şarkı yer alacak ve bu şarkılar ilk 10’a girmek için  Liverpool'da sahneye çıkacak.

Geçmiş yıllardaki gelenek yani ilk yarı finaldeki kıyasıya rekabeti bu yıl izleyeceğiz gibi. Çünkü birbirinden iddialı ve favori gösterilen ülkeler ilk yarı finalde yarışıyor. 

Peki ilk yarı finalde hangi ülkeler performanslarını sergileyecek?

Hırvatistan, İrlanda, Letonya, Malta, Norveç, Portekiz, Sırbistan, Azerbaycan, Çekya, Finlandiya, İsrail, Moldovya, Hollanda, İsveç ve İsviçre ilk yarı finalde performanslarını sergileyecekler.

Her yıl geleneksel hale gelen bir video ile yarışmanın başlayacağı ve ardından 2022'nin kazanının zafer elde ettiği şarkı ile start verilecek. Ama bu yıl ise ortaklaşa bir proje sahneye konacak diye düşünüyor. Yani Ukrayna ve İngiltere’nin 2022 temsilcileri sahnede olacak. Ardından ise ilk yarı finalde yarışacak ülkeler tek tek sahneye çağrılaracak.

Bana göre ilk yarı finale kimler kalır?

Malta, Norveç, Portekiz, Sırbistan, Çekya, Finlandiya, İsrail, Moldovya, İsveç ve İsviçre

Ama bu ülkeler değişebilir.

Neden mi?

Çünkü komşu ülkelerin birbirini desteklemesi, değişen oylama sistemi ve jüri oyları önemli. Bu sepele de süpriz yapan ülkeler olabilir. Hırvatistan ya da İsviçre bence bu ülkeler arasında yer almakta...

Tüm bu soruların yanıtını ise 9 Mayıs akşamı öğreneceğiz.




Comments