2. Yarı Finalden Detaylar


Artık final öncesi son viraj...

İlk yarı finalin özeti ve sunucaların sahneye çağrılması ile gece başladı.

Performans aralarında ise yarışma ile ilgili oy kullanma ve tarihçesi hakkında detaylar verildi. 

DANİMARKA: Her taraf kalp olması ve pembe rengin olması benim gözümü yordu. Sahne biraz sana büyük geldi. Biraz ağır bir eleştiri olacak ama çocuk şarkısı dinler gibi oldum. Büyük finale kalmaz şansı yok diye düşünüyorum.

ERMENİSTAN: Gecenin en iyi kadın vokallerinden bence biri. Şarkı sonundaki dans ise inanılmazdı. Işık ve efektler ile güzelliği ön plana çıkarıldı. Bir de ses eklenince harika oldu. Büyük finale kalır. Halk beğenir ise büyük finalde ilk 10'da yarışmayı bitirir. Birinci olma şansı çok az.

ROMANYA: Yine sahnede pembe renk. Bu yarı finalde neden herkes pembe giydi. Merak ediyorum. Söyleyecek bişey bulamadım. Çok sıradan bir performans. Büyük finale kalmaz. 

ESTONYA: Masal tadında bir performans. Harika ses ve sahne. Büyük finalde gerçekten izlemek istediğim bir performans. Tek eleştirim ise kıyafet ile kontrast renkler kullanılmadı. Bu durum ise bazen sanatçının kaybolmasına neden oldu.

BELÇİKA: Silüet görüntüler ile başlayan performansı 3 dakika boyunca gözümü alamadan izledim. Kıyafet bence pembe olmamalı idi. Efektler, ışıklar her şey uyumlu. özellikle vokaller harika eşlik etti. Büyük finale kesin kalır.

KIBRIS: Aylardır eleştirdiğim bir performans. Doğruyu söylemek gerekir ise güzel bir başlangıç yaptı. Işık, efekt ve sisler ile şarkı sözleri çok uyumlu. Devasa şelale ise adete gerçek gibi gözüktü. Umarım artık mitoloji temasının kullanıldığı son performans olur. Büyük finalde izleyeceğimiz performans arasında. Gecenin en iyi solo performansı ama erkekler kategorisinde.

İZLANDA: Güler yüzü ve enerjisi ile dikkat çeken bir performans. Arka plan ile şarkı çok uyumlu değil. Enerjisi en yüksek isimler arasında. Ulusal seçmelerde daha başarılı bir performans idi.  Şarkının son bölümü ise inanılmazdı. Büyük finale kalırsa çok şaşırırım.

YUNANİSTAN: Kötü bir başlangıç, ses yetersiz. Şarkının ilerlerken de bazı yerlerde genç sanatçının sesi yetersiz kaldı. Ayrıca arka alanda kendi görüntüsünün kullanılması çok sıkıcı.  Provalardan daha iyi idi fakat finale kalmayacak. 

POLONYA: Tanıtım filmi sanatçı ile çok uyumlu. Neden geniş açılı kamera kullanıldı, anlam veremedim. Adeta tatil havası yaşatan bir performans. Çok fazla görsel efekt var. Sesi katıldığı diğer organizasyonlardan daha iyi. Neden ise şarkının son kısmı yani dans kısmı bana geçmiş yıllardaki bazı kadın sanatçıları hatırlattı. Üzülerek belirtmeliyim ki BÜYÜK FİNAL'e kalır. 

SLOVENYA: Gecenin en enerjik performansı. Çekim açıları çok iyi. Görsel efektler yerinde. Salonu çoşturan ender şarkılar arasında. Kıyafetleri ile bize baharı yaşattı. Gecenin EN'leri arasında. Büyük finale kesin kalır. Kalp sembolü en çok size yakıştı...

GÜRCİSTAN: Beyazlar içinde tıpkı bir diva gibi şarkısına başladı. Genç sanatçı sahnede biraz karanlıkta kaldı. Mavi ışık kullanılması ise şarkıya farklı bir hava kattı. Biraz daha duman görmek isterdim. Şarkının en sonu ise harika. En sevdiğim bölüm diyebilirim. Gürcistan bu yıl bence şeytanın bacağını kırar ve finale kalır.

SAN MARİNO: Kırmızı var, dudak var, tutku ve de erotizm var. Ulusal finaldeki performans ile nerede ise ses açısından aynı bir performans. Solistin boynundaki inci kolye ise çok yakıştı. Performansa tek yakışmayan ise devasa grafikler. Acaba finale kalacak mı diye çılgın bir soru aklımdan geçti. Sonra ise bu hayal idi. Kısacası büyük finale kalmaz.

AVUSTURYA: Klipte yer alan detaylar sahneye taşındı. Klip ile kıyasladığım zaman ise ikili daha az dans ediyor. Şarkının nakaratında ise salon hep bir ağızdan "poe poe poe" diyerek zıplaması ekrana yansıdı. Ara ara ses kayıbı yaşansada bu minik anlar anlaşılmadı. Şarkının sonundaki düet ise harika idi. Geceden geçer not alır ve büyük finale kalır.

ARNAVUTLUK: Gecenin en otantik ve kendi ülkesinin kültürünü yansıtan bir performans. Kıyafette değişiklik yaşandı ve bence de çok iyi oldu. Duyguyu bana göre en iyi aktaran performans oldu. LED ekranlarda kullanılan ağaç görseli şarkıdaki aile kültürü ile uyumlu. Mendil sallama ise güzel detay. Eğer elimde bir sihirli değnek olsaydı bunu ARNAVUTLUK'un finale kalması için kullanırdım. 

LİTVANYA: Turuncu kıyafetin modeli değişti. Ulusal seçmelerde kullanılan aksesuarlar ile sahneye çıkan temsilcinin sesi harika. Ön sahneyi kullanan (ikinci yarı final) ender sanatçılar arasında yer aldı. Vokaller bence biraz yetersiz kaldı. Genel olarak iyi bir performans. Sürpriz yapabilecek bir ülke. Finale kalmaz ise şaşırmam.

AVUSTURALYA: Gecenin en iyi rock performansı. Salonda performans boyunca yani 3 dakika boyunca alkış ve coşku dinmedi. Performansta beğendiğim en iyi bölüm ise gerçek arabının sahneye taşınması oldu. Sesleri ise müzik platformlarındaki gibi. Hiçbir fark yok. Gecede EN İYİLER arasında yer alır. Büyük finale kalır ve gecenin açılış şarkısı olmaya aday. Eğer kurada büyük finalin ilk yarısında olurlar ise.

16 ülke performansını tamamladı ve sonuçlar oylama işlemini başladı. 

Ardından diğer şovlara geçildi. Şovlarda ise barışa duyulan özlem anlatıldı. Ayırca efektler ile. 

Oy verme işleminin sormasının ardından drag şova geçildi. 


Şov sonrasında dakikalarda performans ayakta açıklandı ve "AŞK HER DİLDE AŞKTIR" mesajı verildi. 

Geçen yılın kazananı Ukrayna ile kurucu ülkeler  İngiltere ve İspanya sahnede yer aldı. İlk kez performanslarından detayları yayınladı. İspanya temsilcisi Blanca Paloma ise en beğendiğim performans oldu.

Finale kalan ülkeler ise şöyle:
Arnavutluk, Kıbrıs, Estonya, Belçika, Avusturya, Litvanya, Polonya, Avusturalya, Ermenistan ve Slovenya

Gece kazananlar ile ilgili tanıtım videosu ile sona erdi.




Comments