Eurovision 2023 - Provalarda 4. Gün Tamamlandı


Her iki yarı finalde yarışacak ülkeler ilk kez Liverpool'da sahne aldı.

20'şer dakikalık provalar tamamlandı ve gerekli görülen değişiklikler yapıldı.

4. günde ise ilk yarı finalde yarışacak tüm ülkeler ikinci kez sahneye çıktı.

Neler yaşandığı ile ilgili detaylar yani 4. güne yansıyanlar şöyle...


Norveç

2. kez sahneye çıkan Norveç Pazar günkü provası ile aynı bir performans sergiledi. Herhangi bir değişiklik yapmadı. Provayı izleyenler ise Alessandra'nın ne kadar güçlü bir sesi olduğuna dikkat çekiyor.


Malta

Malta provaları izleyenlerden Pazar günkü performanslarına göre daha iyi not aldı. İlk provadaki karmaşıklığı, sahne geçişlerini ve her sahnedeki koreografı ülke daha başarılı yaptığı belirtiliyor. Acaba yapılan bu değişiklik ve düzenlemeler onları finale taşıyabilecekler mi? Halk Malta'nın performansını beğenecek mi? Ancak bu soruların yanıtı Salı günü netleşecek. LED ekranlarda ekranlar şehir manzaları ile performans destekleniyor. 


Serbia

Sırbistan temsilciside ikinci kez sahne aldı. İlk provaya kıyasla grafiklerin daha düzenli olarak LED ekranlarda olduğu, izleyenlerin ise kendilerini bir video oyunda olduğunu iliklerine kadar hissettiği belirtildi. Kısacası büyüleyici bir performans olduğu belirtiliyor. Provaları izleyenler ise geçen yılın Romanya temsilcisinin "hola mi bebebe" sözlerinin tarihe gömüleceğini ve yerini ise Luke Black'ın "HELLO" sözlerinin alacağını belirtiyor.


Letonya

İkinci kez Liverpool'daki sahnede yer alan bir diğer ülke Letonya oldu. Anlaşılan ya valizleri ellerine ulaştı ya da yeniden alış veriş yaptılar. Çünkü sahnede Pazar günü giydikleri kıyafet ile 2. provada giydikleri kıyafetler tamamen farklı. Gayet şık görünüyorlar.


Portekiz

Pazar gününden kesinlikle daha gösterişli ve profesyonel bir performans. Kırmızı temayı bence yarışmada en iyi taşıyan bir performans. Elbise tamamen tüylerden yapıldı. Enerjisi Pazar gününe göre daha çok diyor provayı takip edenler. Saçlar son halini aldı. Adeta sahnede bir Edith Piaf... 


İrlanda

İrlanda yeniden sahne aldı. Provayı izleyenler grubun kendinden daha emin bir şekilde performans sergilediğini belirtiyor ve ekliyor. "Bu harika haber eminiz ki delegasyonu çok mutlu edecek". Kıyafet ve ışıklarda herhangi bir değişim görünmedi. Merdiven üzerinde performans ile grubun soliste adete sahnede devleşiyor. Görsellere bakarken sanki Elvis Presley'in sahneymiş gibi geldi. Sizce...


Hırvatistan

İkinci kez sahne deneyimi yaşayan diğer bir ülke Hırvatistan. İlk provayı ben beğenmemiştim. Bakalım ikinci provada neler yaşandı? Pazar gününe kıyas ile LED ekranlarda daha az görüntü değil daha fazla efektin eklendiğini söylüyor provayı takip edenler. Ayrıca çılgınlık ve eğlence modu daha fazla diye de ekliyor. Bununla birlikte şarkının sonuna doğru olan kısımda kıyafetlerin çıkarılması ışık ve diğer faktörler ile öne çıkarılıyor. 


İsviçre

İkinci kez sahnede alan Remo Forrer pazar günkü kadar etkili bir performans sergilediğini belirterek sözlerine başladılar provaları izleyenler. Ayrıca sahneleme ile ilgili yani ışık ve sahnedeki duruş ve hareketlerinde herhangi bir değişim olmadığını belirtiyor.


İsrail

Provaları izleyenler bu kez farklı bir alandan kamera açılarınında dahil edildiği yani Salı akşamı bizlerin izleyeceği şekilde performansları izliyorlar. Noe Kirel ile ilgili yaptıkları yorumlarda ise "İlk yarı finalde onları izlemeyi performansın son hali ile yani, dört gözle bekliyoruz" diyorlar. Kamera çekim açıları ve genç sanatçının mimikleri şarkı ile uyumlu ve çok etkili diye de ekliyorlar. Unicorn gücü artık Noa'da... 


Moldovya

Moldovya'da birçok ülke gibi Pazar günkü performansı ile bir performans sergiledi diyor izleyenler. Özellikle LED ekranlardaki ses dalgaları grafikleri ile flütün çalındığı performansta coşkunun artığını belirtiyorlar. Otantik anlara hazır olun ya da Taht Oyunları adlı diziyi mi özlediniz. O zaman bu performans tam size göre...


İsveç

Loreen 2. performasında daha iddialı ve daha iyi diyor yarışmayı takip edenler. Ayrıca ulusal seçmelerdeki enerjisi geri geldi diye de ekliyorlar. Bizler Loreen'in performansında yakın çekim görüntüleri ağırlıklı olarak izleyeceğiz.  Yoğun ve dinamik bir performans bizleri ilk yarı finalde bekliyor. Ayrıca yorumcular diyor ki "O buraya şarkı söylemeye değil kazanmaya geldi"


Azerbaycan

Ve Azerbaycan yeniden sahnede. Provaları izleme şansı olanlar harika bir performans olduğunu söylüyor. Çünkü siyah beyaz görüntüden renkli görüntülere geçiş olduğunu belirtiyor. Yani bizlere tam bir nostalji yaşatacaklar. 60'lardan başlayıp günümüze kadar gelecek bir performans. Ayrıca şarkının başında bizleri sürpriz bekliyor diyor yorumcular ve mutlaka Azerbaycan'ın performansını izleyin.


Çekya

İlk provaya göre saç ve makyajlarında değişik yapan tek ülke diyebiliriz. Pazar günkü performanstaki takma saçları çıkaran grup sadece kurdele kullanılıyor. Kullanılan kurdele ise kıyafetler ile gayet uyumlu. Provaları yakından takip eden ve devasa ekranlarda izleyenler ise "İlk provaya göre daha uyumlu hareket ediyorlar. Ayrıca etkili bir performans sergilediler" diyorlar. Umarım ki herşey onlar için istedikleri gibi olur.


Hollanda

İkinci kez sahne deneyimi yaşayan bir diğer ülke ise Hollanda. Provaları takip edenler ise ilk provaya kıyaslandığı zaman ise  ikili arasında uyumun daha da etkili olduğunu ve şarkıdaki duygunun izleyenlere daha iyi geçtiğini iletiyorlar. Yani kendilerini geliştirdiler. Özellikle kullanılan ışıklar ve döner sahne üzerindeki hareketler ile izleyenleri büyülüyorlar.


Finlandiya

Ve beklenen ülkede son provasını yaptı. Provayı izleyenler ise Finlandiya'nın performansını ilkine göre daha çok beğendiler, "Pazar gününe göre sahneye daha çok hakim ve emin" yorumunu yaptılar. Ayrıca sahneleme ve dansçılar ile uyumda harika. Nerede ise kusursuz. Acaba kazanmaya bu durum yetecek mi ? Bunun yanıtını ise 13 Mayıs gecesi öğreneceğiz. Genç sanatçının şarkının son bölümdeki tırtıl dansı ise bizleri şaşırtacak diyor provaları izleyenler.


Live Programme with Jessica Grech


 

Comments