Göz Kamaştırdılar

 


Liverpool'da gerçekleşecek yarı finaller öncesi nefesler tutuldu.

Tüm provalar tamamlandı.

Artık gözler 9 Mayıs gecesinde...

9 Mayıs öncesinde yarışma için çok önemli olan bir organizasyon Turkuaz Halı'da..

Havanın güzel olması ve yağmur yapmaması bence iyi oldu.

Binden fazla gazeteci ile vatandaş etkinliği takip ettiği açıklandı.


NELER GİYDİLER?


Malta temsilcisi mavi tonlarını tercih etti ve yine enerjileri ön plandaydı.

Norveç temsilcisi adeta bir kraliçe edasında yerini aldı, siyahlar yakıştı. 

Moda ikonu La Zarra'da turkuaz halıdaki yerini aldı. Adeta zerafet ile herkesi büyüledi.

Sırbistan temsilcisi Luke Black halıda yürüdü, anlam veremediğim bir detay gömlek üzerinde yer aldı. Ülkesinde yaşanan üzücü olaylardan dolayı siyah kurdele de taktı.

Letonya halıda yürüdü, kısa kravat ve takım elbiseden yana tercihlerini kullandılar.

İsrail gerçekten bir kraliçe, bir kazanan gibi selamladı. Ayrıca kostümü harika. Yine bizlere UNICORN'u hatırlattı..

Mimicat... O gönlümün kraliçesi... Siyah elbise ve altın aksesuarlar ile harika bence.

İrlanda sarı tulumu attı, siyah ve ışıldayan bir kostüm ile halıda yürüdü.

Hırvatistan ise turkuaz halının en renkli kostümü giydiler. Hem kendi ülkesinin hem de Ukrayna'nın bayrak renklerini taşıyan kostüm ise büyük ilgi odağı olduğunu söylüyor etkinliği izleyen gazeteciler.

İsviçre ve görkemli halıda yürüdü. Yüzündeki gülümseme hiç eksik olmadı. 

Moldovya temsilcisi ise halıda performansta yaptığı dans hareketi ile herkesi selamladı. 

Bu yıl kazanması beklenen İsveç temsilcisi Loreen beyazlar içinde halıda kameraların karşısına çıktı.

Azerbaycan hem saç hem de kıyafetleri ile bizlere nostalji yarattı. Tam da LIVERPOOL'a uygun.

Kız gücü yine sahnede. Çekya kostümünde yine MOR ve bu renkle kontrast renkleri tercih etti. Tek eksik TAÇ...

Kurucu ülkeler arasında olan İtalya temsilcisinin tercihi siyah oldu ve yine deri. Sanırım farklı bir tarzda genç ismi izleme şansımız olmayacak. 

Hollanda temsilcilerinin tercihleri de siyahtan yana oldu. Işıltılar da unutulmadı. Provalardaki gibi ışıltı katmak için gümüş rengi seçtiler.

Finlandiya yine neon renkli kostümü ve çılgın hareketleri ile halıdaki yerini aldı ve en çok bence ilgi gören isim oldu. Dansçılarının tercihi yine pembe oldu.

Danimarka yine pembeler içinde halıdaydı. Tek farkı pembe balonları ile çantasında taşıdığı şekerlemeleri oldu.

Kurucu ülkelerden bir diğeri olan Almanya da turkuaz halıda idi. Kıyafette renk tercihleri kırmızı değil idi. Siyah idi. Ben kırmızı bekliyordum.

Ermenistan temsilcisi seksi ve gotik görünümü ile dikkat çekti. Özellikle tırnakları ve korse şeklindeki üstü enfesti. 

Veee sırada Romanya... Zebra desenli kıyafeti dikkat çekici. İlk etapta bana TAŞ DEVRİ adlı çizgi filmini hatırlattı. Detaylı bakınca ise inci kolye bize İngiliz tarihinde önemli olan Anne Boleyn karakterini hatırlattı.

Estonya temsilcisi Alika da turkuaz halıdaki yerini aldı. Derin yırtmaç ve yamalı ceket güzeldi. 

Ve Belçika. Yanlış görmediniz. O Gustaph. Tanımamış olabilirsiniz. Çünkü ŞAPKA yok ama taç şeklinde bir bant var.

San Marino da kıyafet hareketleri ile çılgınlar kategorisindeki yerini aldı. Korse ve etekler gayet güzel. Drag kültürü tüm şova bence yansıdı. Bence hayvanseverler bu kostümü sevmeyecek.

İzlanda... Saç, makyaj ve enerji. Harika. Bayrak renklerini taşıyan ve tamamen üzerine yansıyan bir kostüm.  Kırmızı renk hariç.

Yarışmanın en genç temsilcisi olan Yunan asıllı Viktor da diğer isimler gibi halıdaki yerini aldı. Yarı finalde giyeceği kıyafet ile benzerlikler var. Pastel tonları yakışıyor. Söylemekte yarar var...

Polonya temsilcisi neon renk tonunda bir renk tercih etti. Kabarık etek sanki kraliyet balosundaki prenses gibi hissettiriyor. Ben beğenmedim, daha seksi bir kıyafet bekliyordum. Neon yeşili sana yakışmadı. Keşke farklı renk olsaydı. Tıpkı performanstaki renkler gibi...

Gönüllerin kazananı Slovenya. Bu grubu seviyorum. Enerjileri hiç bitmiyor. Kıyafetlerinde daha çılgınlık bekliyordum. Biraz klasik renkleri tercih ettiler. Olsun onlar yine de gönlümün kazananı...

Geçen yılının kazananı Ukrayna da turkuaz halıdaki yerini aldı. Kırmızı ve siyah renklerden oluşan takımlar ile karşımızda. Üzerlerinde ise savaşta doğan ve hayatını kaybedenlerin adı yer alan detaylar var. Yine sempati oylarını almak için yapılmış bir hareket.

Ve Gürcistan. Hem şık hem de güzel. Siyah ve silver tonlardan oluşan bir mini elbiseyi tercih etti. Gümüş renkteki aksesuarları ve özellikle turkuaz renk küpeleri halıda ışıl ışıl...

Flamenko kraliçesi gibi giyinmesini beklemiştim İspanya temsilcisinden. Fakat olmadı. Beyazlar içinde bir kıyafet tercih etti. Bol bol tül detayı var. Ayrıca performansta yer alan perde detayları da kıyafette var. 

Avusturya temsilcileri de halıdaki yerini aldı. Siyah ve gri renkteki takımları rahat. Makyajları her zamanki gibi sade. Bol kesimli kıyafetlerden yine vazgeçmediler. 

Kıbrıs. Sportif kişiliğini ortaya çıkaran bir kıyafet. Samurayların giydiği kıyafet modelinin siyah rengini sahnede giyen genç isim turkuaz halıda beyaz rengini tercih etti. Kendimi Karate Kid filminde ya da Street Fighter adlı video oyununda hissettim.

Arnavutluk da turkuaz halıdaki yerini aldı. Şükür hepsi siyahlar giymedi. Siyah var, yeşil var, turuncu ve pembe var. Takı ve kıyafet tercihleri ile bence ülke kültürünü en iyi temsil eden ülke oldu. Bence halının en otantik tasarımı ve en güzel yüzlü solisti Albina.

Bu kez turuncu değil mavi renk ile karışımızda Litvanya temsilcisi. Bence gözlerini ve güzelliğini bu elbise daha belirgin hale getirdi. Bence halının en iyi kıyafetini taşıyan isim. Kuyruk detayı da güzel. Gördüğüm kadarı ile halının en uzun kuyruğuna sahip kıyafet ona ait. Gümüş renk küpeleri uyumlu. 

Voyager yani Avusturalya temsilcisi de turkuaz halıda yürüdü. Sahnede yani yarı finalde izleyeceğimiz kıyafetler ile aynı kıyafet tercih etttiler. Sadece mavi renk değil, sarı renki tercih ettiler.  En çok enerjisi yüksek olan temsilciler bence.

Mae Muller ev sahibi olduğu için en son halıda yer aldı. Mor rengi tercih eden genç ismin kıyafeti çok basit. Ben pop art tarzında bir kıyafet beklerdim. Ayrıca makyajı nerede ise yok. Sanki biraz özenmeden hazırlanmış.














Comments