Provalarda 5. Gün Tamamlandı


Adım adım yarı finale yaklaşırken provalar hız kesmeden devam ediyor.

5. gün provaları tamamlandı.

2. yarı finalde yarışacak 5 ülke ile geçen yılın kazananı ve kurucu 5 ülke ilk kez prova yaptı.

Bakalım 5. günde neler yaşandı?


Danimarka

İlk prova ile farklar var. Kıyafet değişikliği dikkat çekiyor. Pantolun üzerinde de kalp detayı dikkat çekiyor. Temsilci kıyafet ile sahnede adeta parlıyor. Dönen sahne ise iyi iş yapıyor diyor uzmanlar. Minyon tipli olan genç isim bu dekor sayesinde sahnede kaybolmuyor. Kıyafet dışında ise fazla bir değişiklik ilk provaya göre yapılmadı.


Ermanistan

İkinici yarı finalde yarışacak diğer bir ülke ise Ermenistan. İkinci kez Liverpool'daki sahnede provasını yaptı. İlk prova ile birebir aynı denebilir. Işık şovlar, LED ekranlardaki grafikler ile videolar şarkıya farklı bir hava katıyor. Provaları izleyenler ise sanatçıyı izlemekten keyif aldıklarını ve yarı finalde tam şovu izlemeyi sabırsızlıkla beklediklerini dile getiriyorlar.


Romanya 

Önceden belirtmekte fayda var. Pikachu çorapları yerini pembe renkli Sünger Pop karakterli çorapalra bıraktı. Buna paralel olarak ise kıyafetin rengi de değişti. Pembe oldu. Provaları izleyenler ise sadece kıyafet ile değerlendirme yaptığı için bu bilgileri sizler ile paylaşıyorum.


Estonya

Belçika'da ikinci kez provasını yapan ülke arasına girdi. İlk prova ile aynı bir performans sergilediğini belirtiyorlar bu etkinlikte görev yapan ve provayı izleyenler. Ayrıca "İlk provadaki gibi aynı elbise, aynı ses ve kuyruklu piyano yine sahnede. Sesi ise ortalığı yıkıp geçiyor" yorumunu yapıyor. 


Belçika

Liverpool'da ikinci kez sahneye çıkan bir diğer isim Belçika'nın temsilcisi olan Gustaph oldu. Yine pembeler içinde olan sanatçı performasnında bir değişiklik yapmadı. Yorumcu ve prova takipçileri ise şu yorumu yapıyor:

"Anlaşılan ikinci yarı finale pembe renk damgasını vuracak. :)"


Geçen yılın kazananı ile yarışmaya ön elemesiz katılan ülkelerde ilk provalar için Liverpool'da...


Almanya

Almanya'da büyük hayranı olan Lord of the Lost adlı grup ilk sahne deneyimini yaşadı. Şarkılarında dedikleri gibi kan, ateş ve ışıltılar ile dolu bir performans bizleri bekliyor. Üçgen bir arka fon önünde 3 dakikalık performanslarını sergiliyorlar. LED ekranlarda ağırlıklı olarak KIRMIZI renk hakim. Tıpkı şarkıdaki BLOOD yani kan kelimesine dikkat çeker gibi. Yani kırmızının özellikle etkili olduğunuda belirtmekte fayda var. Ayrıca performans boyunca ışıkların aktif olması göze çarpan bir detay. Şarkının nakaratında ise kırmızı fon ile Pyro kullanımı daha çok dikkat çekiyor.


Fransa

Fransa sahnede. Provaları ilk kez izleyenler ise dizüstü ya da normal bilgisayalarını bırakıp dans ettiklerini söylüyor. Ayrıca genç sanatçının adete mekanı diskoya çevirdiği de gelen bilgiler arasında. Koyu kırmızı tırnaklar geri döndü. Ayrıca klipteki siyah elbiseye kırmızı payetler eklenerek güzel bir hava katıldı. LED ekranlarda ve zeminde parlak siyah halılar ile duvar kolanları da dikkat çekiyor. Sanıyorum ki sanatçı bu sahne ile bizleri adeta bir galada ya da önemli bir ödül töreninde hissettirmek istiyor. Performansın sonuna doğru ise fransa bayrağı ekranlarda görülüyor. Sanıyorum hem göze hem de kulağa hitap edilen bir performans olacak. Performans sonunda alev yağmuruna hazır olun. Ayrıca ara ara siluet görüntülerde sahnede olacak.


İtalya

Merakla beklenen bir performansla Liverpool'daki sahnedeki yerini aldı ve ilk kez görücüye çıktı. Provayı sahne önünden izleyenler sanatçının hem kalbi hem de ruhu ile şarkısını söylediği yorumunu yaptı. Anlaşılan tüm duygularını aktarıyor gibi. Ses ve ışık şovlarının ön planda olduğu bir performans. Genç isim deri pantolon ve parlak renk kostümü ile dikkat çekiyor. Ayrıca ekranlarda kullanılan bulutlar ortama farklı bir hava katarak duygusal bir atmosfer yaratılıyor. Sisler içinde ise genç isim ışıl ışıl bir yıldız gibi parlıyor.


Ukrayna

Geçen yıl zaferi kazanan Ukrayna temsilcisi ilk kez sahne aldı ve provasını yaptı. Provayı izleyenler Ukrayna temsilcisinin bu yılki yarışmada tek R&B şarkısı olduğu yorumunu yapıyor. Siyahlar içinde iki dansçı sahnede.  Ayrıca DJ'de sahneye taşınıyor. Ulusal seçmelere yakın bir performans diyebiliriz. LED ekranlardaki görüntüler değiştirildi. Ağırlıklı olarak ise Ukrayna bayrağının renkleri ile kırmızı renk kullanılıyor. Manzara olarak ise dağ görüntüleri kullanılıyor. Performans sonunda ise PYRO'lar yani alevler geri döndü. Siyah rengi tercih eden sanatçının kolundaki aksesuar ise Marvel yapımı filmlerdeki süper kahramanları hatırlatıyor. 


İspanya 

Provayı izleyenler ise Chanel'i yani geçen yılki İspanya temsilcisini hatırlatarak yorumlarına başlıyor. Geçen yıl ne kadar aksiyon, dans var ise bu yıl sahnede daha farklı bir İspanyol rüzgarı esiyor. Blanca Paloma ise tutkusu ile duygusu ve savaşçı kişiliği ile bu yıl karşımızda. 5 tane dansçı sahnede yer alıyor. İspanyol temsilcisinin kıyafeti ise nerede ise ulusal seçimlerdeki kıyafete yakın. Sadece üst kısım biraz daha hareket katılmak adına modern dokunuşlar yapıldı. Sahnenin ortasında bir daire oluşturularak performans başlıyor ve temsilci ortada yer alıyor tıpkı ulusal seçmelerdeki gibi. Ne var ise Benidorm Fest'te anlaşılan Liverpool'a taşındı. Tek fark sis ve duman efektleri ile performans farklı bir havaya sokuluyor. Youmcular ise pre-party yani organizasyonlarda kullanılan Ay temasından bahsetmedi. Bence LED ekranlarda bu temayı izleriz.


İngiltere

Eğlenceye hazır mısınız? O zaman büyük finalde en ön sıradan yerinizi ayrıtın. Bu sözler bana ait değil. Provaları ilk izleme fırsatı bulan yorumculara, gazetecilere ait. LED ekranlarda ise ağırlıklı olarak pop art figürleri var. Yani bu yılki tema ile neredeyse aynı renkler. Genç sanatçı sahnede siyah pantolon ve korse ile şarkısını seslendiriyor. Sade bir makyaj ve boynunda ise isminin ilk harfini taşıyan bir kolye var. Tek kolye takmıyor aslında. Birden çok var. Dansçılar ise kırmızı ve siyahlar içinde sahnede. Sade makyajın sebebi sanıyorum göz rengini ortaya çıkarmak. Bu durum ise aklıma şu soruyu getiriyoru. Acaba genç isim performansına sadece yüzünü göstererek mi başlayacak? Bence öyle olur. Beklemekten başka şansımız yok. Ama eminim ki bu şarkı bu yaz her yerde çalacak. Bence sözlerini ezberlemek gerek. Klipteki tırnaklar da geri döndü. 


Interview with Loreen



Comments