Provalarda 6. Gün Sona Erdi


Artık yarı finallere sayılı günler kaldı.

Salı günü yani 9 Mayıs'ta ilk yarı final, 11 Mayıs tarihinde ise ikinci yarı final gerçekleşecek.

2. yarı finalde yarışacak olan son 11 ülke ikinci ve son kez prova yapmak için yeniden kulislerindeki yerlerini aldılar.

İşte 6. güne yansıyanlar...


Kıbrıs

İlk prova Kıbrıs temsilcisinin oldu. Pazartesi günkü performanstan farklılıklar var. Genç sanatçı çıplak ayak ile sahnede karşımıza çıkıyor. Provaları izleyenler ise Andrew Lambrou'nun sesinden çok etkikendiklerini belirtiyor. Benim en çok bu performans ile merak ettiğim kamera açıları ve visiual yani görsel efeklerin nasıl ekrana yansıyacağı. Görsellerden anlaşılacağı üzere ışıklarda biraz değişim var, ayrıca sis efekti biraz daha yoğun...


İzlanda

Yarışmanın en enerji dolu temsilcisi olan Dilja da ikinci kez sahne deneyimi yaşadı. Salı günkü performans ile aynı. Tek fark ise taktığı küpeleri. İncilerden oluşan küpe farklı bir görüntü katıyor. Ayrıca açık olan saçları biraz daha yapıştırıldı. Tıpki ulusal seçmelerdeki gibi bir saç stili ile izledik genç ve enerjik ismi. 


Yunanistan

Tanamı ile ilk prova ile aynı bir performans. Farkı ise genç ismin daha enerjik bir şekilde sahnede olması. Yarışmanın en genç ünvanına sahip Victor'un performansını merakla bekliyorum. Provaları izleyenler ise Yunanistan'ın performansında salondakilerin dans edeceği ve tempo tutacağı görüşünü de bildiriyorlar. Dev ekranda yer alan ay detayı ise performansa farklı bir tat katıyor.


Polonya

Bir diğer ikinci yarı finade yarışacak olan Polonya temsilcisi yeniden prova yaptı. İlk prova ile aynı bir performans sergilediği gelen bilgiler arasında. Genç sanatçı sahnede daha güler yüzlü ve şarkısını söylerken daha çok eğleniyor. Erken tatile hazır mısınız? Ayrıca Perşembe akşamı birilerine söz vermeyin. Çünkü Hawai adasına ya da dilediğiniz herhangi bir tropikal adaya yolculuğua davetlisiniz. Kokteylinizi de unutmayınız.


Slovenya

Bu yılın en çılgın grubu bence Joker Out. Neden mi? Çünkü provalar öncesinde insanlara üzerinde grubun isminin yer aldığı kondom dağıtıldı. Kulislerde ise grubun solistinin farklı bir pantolon giydiği iddia ediliyor.


Gürcistan

Gürcistan ilk provasının ardından yeniden sahne aldı. İlk provaya kıyas ile elbisede farklılık var. Kuyruğu daha uzun. Rüzgar makinesi ise aktif olarak kullanılıyor.


San Marino

Çılgın dudaklar, kırmızının 50 tonu ve daha fazlası bu performansta. Provayı izleyenler ise tam bir parti havasının sahnede hakim olduğunu belirtiyor. İlk provaya kıyaslandığı zaman ise bir değişiklik olmadığı, aynı kıyafetler, aynı grafikler ile aynı ışık renklerinin kullanıldığı görsellere yansımış.


Avusturya

Yarışma takipçilerin ve benim son zamanlarda dinlemekten zevk aldığım bir performans ikinci kez Liverpool'daki sahneye çıktı. Kıyafetlerde bir değişim görülmedi. Fakat saç ve makyajda ufak tefek değişiklikler göze çarpıyor. İlk provada ses sıkıntısı yaşayan ikilinin bu provada yaşanmadığı, herşeyin istediği gibi tamamlandığı belirtiliyor.  LED ekranlarda kullanılan daktilo ve dansçı figürlerinin şarkı ile uyum sağladığını söylüyor provaları devasa ekranlarda izleyenler. İkinci yarı finalde merakla izlemek istediğim performanslardan biri.

 

Arnavutluk

2. kez sahne deneyimi yaşayan bir diğer ülke Arnavutluk oldu. İlk provaya göre ışıklarda değişim olduğu, sahnenin biraz daha aydınlatıldığı gelen bilgiler arasında. Siyah kostümler aynı, ilk yarı finalden bir farklı yok. Fakat LED ekranlarda kullanılan grafiklerde biraz da olsa farklılık var. Ayrıca video klipte yer alan dramatik sahnelerin sahneye taşındığı da öğrenildi. Büyük ihtimalle gözyaşaları performansın son kısmında izleyeceğiz. Mendil detayı da dikkat çekiyor. Bir Arnavutluk klasiği yeniden sahneye taşındı. Yani ülke bayrak renkleri sahnede. Artık alıştık.  Ama tek fark turuncu arka fon kullanılıyor.


Litvanya

İlk provaya göre daha seksi bir elbise ile karşımıza çıkıyor benim tabirimle Bahar Kraliçesi... Straplez mini bir elbise giyiyor. İlk provada ise daha uzun bir elbise tercih etmişti. Büyük finalde elbise konusundaki ayakkabı uyumu yeniden sahnede. Ayrıca takılarda da değişimler göze çarpıyor.


Avusturalya

Günün son provası yarışmanın en genç üyesi olan Avusturalya'dan geldi. Ülke resmen sahneyi yıkıyor. İlk provada izlediğimiz herşey yeniden sahnede. Özellikle araba detayı sahneye farklı bir hava katıyor. Ses, ışık ve grafik kullanımında çok az değişiklikler yapan ülkenin performansını yarı finalde izlemek için sabırsızlıkla bekliyorum. Eminim ki harika bir şov bizleri bekliyor. Yani kapanışa yakışır bir performans.

 

Interview with Loreen




Comments