Provalarda 7. Gün Tamamlandı


Yarı finallerde yarışacak olan tüm ülkeler provalarını yaptılar.

Onlar için artık geri sayım ve heyecan başladı.

Son 6 ülke daha son kez yarışma ve oylama öncesinde prova yapmaya başladı.

7. günde neler yaşandığı ile ilgili detaylar şöyle....


Almanya

Provaları dev ekrandan son hali ile izleyenler "Sahnede 23 bin ışık var. Galiba Almanya tümünü kullanıyor" diyerek yorumuna başladı. Ayrıca ilk provaya kıyaslanınca pek bir değişik görünmüyor. Hatta grubun solistinin kıyafetinin çok göz alıcı olduğunu da belirtiyor. Ayrıca Almanya bu yıl büyük finalde ikinci yarı finalde yarışacak.


Fransa

Her yer ışıl ışıl... Tıpkı muhteşem bir gala izler gibi... Sahnede adeta gece manzarasında ışıldayan Eyfel Kulesi gibi. Metrelerce uzun bir elbise performansın işlerleyen dakikalarında kısalıyor. Silindir şeklinde olan bir platform üzerinde şarkısını söylerken genç sanatçı adeta devleşiyor. Performans boyunca havai fişek gösterisi de var. Ayrıca Fransa bayrağı renkleride performansta kullanıldı. Ülke bu yıl büyük finalin ilk yarısında sahnede olacak.


İtalya

İtalya'da ikinci kez Liverpool'daki sahneye çıktı. İlk provaya kıyaslandığı zaman değişiklikler var. Gözle görülür en büyük değişiklik ise kostümde... Daha uzun bir yelek ile karşımızda genç isim. Ayrıca sade olan deri pantolona da ışıltılar eklendi. Sesi yine muhteşem. Fakat benim bu yıl en çok severek dinlediğim bir şarkı değil. İtalya temsilcisi büyük finalde ilk yarı finalde şarkısını seslendirecek.


Ukrayna

Geçen yılın kazananı olan Ukrayna'da Liverpool'daki devasa sahnede ikinci kez provasını yaptı. İlk provada olduğu gibi grafikler, ışıklar tamamen aynı. Tek bir değişiklik var. O da solistin kıyafetinde daha çok parıltı var.  Kostümün kollarında yer alan ışıltılı detayın rengi gümüş ve genç isim şarkı söylerken daha görünür hale geldi. Provaları izleyenler ise TVORCHI'nın sesini kaliteli buluyor. Performansı ise kendine bağlayan ve gözünüzü üzerinizde ayırt edilemeyen olarak nitelendiriyor. Ukrayna'nın sahne sırası ise 19. Yani büyük finalin ikinci yarısında sahnede olacak.


İspanya 

İliklerimize kadar İspanyol ezgilerini ve kültürünü hissedeceğimiz bir performansı 13 Mayıs gecesi izlemeye hazır olun. Provaları izleyenler ise ülkenin ses aça pratiklerini yakından takip ettiklerini ve bundan çok etkilendiklerini dile getirdiler. Ayrıca İspanya hangi sıralamada yarışı bitirirse bitirsin hafızalara kazınacak bir performans olacak. Bundan eminim. Ayrıca ışık ile sanatçının buluşması özellikle performans sonuna doğru inanılmaz. İspanya temsilciside büyük finalin ilk yarısında şarksını seslendirecek.


Birleşik Krallık 

İkinci provalarının sonuncusu bu yılın ev sahibine ait. Birleşik Krallık'ta son provasını yaptı. İlk prova ile kıyaslandığı zaman hiçbir fark yok. Sadece sanatçının mimik ve tavırları şarkı ile daha bütünleşti diyor provayı izleyenlenler. Ayrıca provayı izleyenler ekliyor. "Büyük finalin kapanışı olan bu şarkı hep bir ağızdan o akşam söylenecek".



Comments